Soğuk egzamaya davetiye çıkarıyor

Düzenleyen:
Soğuk  egzamaya  davetiye  çıkarıyor

SAĞLIK Haberleri

Kış mevsiminin gelmesi ve hava sıcaklıklarının hızla düşmesiyle birlikte cilt problemlerinde artış görüldüğünü ifade eden Türk Dermatoloji Derneği Üyesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilgün Şentürk “Soğuk hava deride kızarıklık, şişme, kaşıntı gibi belirtileri bulunan egzamada da artışa sebep olur” dedi.

Hassas cilt yapısına sahip kişilerde egzama gelişme riskini de artırdığına vurgu yapan Şentürk “Egzamaya yatkın olan kişiler, düşük hava sıcaklığından daha çok etkileniyor. Dışarıda rüzgâr, içeride de merkezi ısıtmanın kullanıldığı yerlerde cilt kuruluğu artıyor. Soğuğa bağlı egzamada, özellikle el ya da alt bacağın yan kısımlarında porselen çatlağı gibi kızarık zeminde ince deride çatlaklar oluşuyor. Lif ve kese gibi uygulamalar da cilt kuruluğunu artırıyor” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...