Sudan'dan Erdoğan'ın ziyaretine yönelik açıklama

Sudan'dan Erdoğan'ın ziyaretine yönelik açıklama

DÜNYA Haberleri

Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı İbrahim Mahmud Hamid, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika temasları kapsamında ülkesine ziyaretin, iki ülke arasındaki siyasi işbirliği ve koordinasyonu güçlendireceğini belirtti.

Hamid, hükümete yakın Eş-Şuruk televizyonuna yaptığı açıklamada, Türkiye ile stratejik ilişkiler çerçevesinde gerçekleştirilecek ziyaret için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Ekonomik çıkarların iki ülke arasındaki ortak siyasi harekete ivme kazandırabileceğini söyleyen Hamid, "Erdoğan'ın ziyareti, iki ülke arasındaki siyasi iş birliği ve koordinasyonu güçlendirecektir." ifadesini kullandı. Hamid, Sudan'ın devasa kaynakları, stratejik konumu ve Türkiye'nin sahip olduğu ekonomi ve teknolojinin, ziyareti ekonomi alanı başta olmak üzere son derece önemli kıldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünden başlayarak 27 Aralık'a kadar Sudan, Çad ve Tunus'a resmi ziyarete bulunacak.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...