Taşeron işçiye Müjde (Taşeron İşçi Kadroya Ne Zaman Alınacak?)

Düzenleyen:
Taşeron işçiye Müjde (Taşeron İşçi Kadroya Ne Zaman Alınacak?)

Ekonomi Haberleri

Yeni KHK'ların yayınlanması ile taşeron işçiye müjde geldi. Milyonlarca işçi "Taşeron İşçi Kadroya Ne Zaman Alınacak?" diye merak içerisinde bekliyordu. Bu sabah (24 Aralık Yeni KHK'lar) yayınlanan KHK'lar ile taşeron işçiye 90 içerisinde kadro verileceği açıklandı. Ancak işçiler önce yazılı ve sözlü sınavdan geçecek. İşte taşeron kadro, sınav nasıl olacak ile ilgili merak ettikleriniz

Taşeron işçiye müjde geldi. Bu sabah (24 Aralık Yeni KHK'lar) yayımlanan KHK'lar ile taşeronun ne zaman kadroya alınacağı açıklandı. Milyonlar işçi güzel haberin gelmesi için sabırsızlıkla bekliyordu. Yayımlanan KHK ile "Taşeron İşçi Kadroya Ne Zaman Alınacak?" sorusu akıllardan silinmiş oldu. Ancak kadroya geçmek isteyen işçi önce yazılı spnra sözlü sınava tabii tutulacak. İşte taşeron kadro, sınav nasıl olacak ile ilgili merak ettikleriniz

24 Aralık'ta yayınlanan KHK ile taşeron işçilere güzel haber geldi. 90 gün içerisinde kadroya alınacaksınız. Başvurmak için 10 gününüz var kaçırmayın!

90 GÜN İÇİNDE KADROYA GEÇEBİLECEKLER

Taşeron işçişer 90 gün içinde kadroya geçebilecekler.

Bu maddede sözleşmeli personel pozisyonlarına geçirilenlere iş sonu tazminatı ödenmeyecek. Bu personelin iş sonu tazminatı ödenmiş süreleri hariç, iş sonu tazminatına esas olan toplam hizmet süreleri, yeni pozisyonlarında iş sonu tazminatına esas toplam hizmet süresi ile ücret ve izin sürelerinin hesabında dikkate alınacak.

İŞTE KHK'DAKİ TAŞERON İŞÇİ DETAYLARI

Doğum ve askerlik sebebiyle hizmet sözleşmesi feshedilen sözleşmeli personelin pozisyonları hariç olmak üzere, ihdas edilen pozisyonlar, herhangi bir şekilde boşalmaları halinde hiçbir işleme gereksiz kalmaksızın iptal edilmiş sayılır.

4 Aralık 2017 tarihinde askerlik ve doğum nedeniyle görevlerinde bulunamayanlardan yeniden hizmete alınma şartlarını kaybetmemiş olanlar hakkında da aynı madde hükümleri uygulanacak.

10 GÜN İÇİNDE BAŞVURULACAK

Sözleşmeli personel pozisyonlarına atananların istihdam süreleri hiçbir şekilde sosyal güvenlik kurumlarından yaşlılık ve malullük aylığı almaya hak kazandıkları tarihi geçemeyecek.

İşçiler, on gün içinde çalıştıkları idarenin hizmet alım sözleşmesinin yapıldığı birime, sürekli işçi kadrolarında istihdam edilmek üzere yazılı başvurabilecek.

Taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçmesi, 4 Aralık 2017 itibarıyla çalıştırılmakta olanları kapsayacak.

ÇALIŞMA SÜRESİ EMEKLİLİK AYLIĞI TARİHİNİ GEÇEMEYECEK

Sürekli işçi kadrolarına geçirileceklerin kadroları, başka bir işleme gerek kalmaksızın geçiş işleminin yapıldığı tarih itibarıyla sürekli işçi unvanı ile ihdas edilmiş sayılacak. İhdas edilen kadrolar ilgili idarelerce adedi, bütçe ve teşkilatı ile birimi/yerleşim yeri belirtilmek suretiyle geçiş işlemlerinin yapıldığı tarihten itibaren iki ay içinde Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığına bildirilecek.

Sözleşmeleri askıya alınanlar ile askerde bulunanların kadroları hariç olmak üzere bu şekilde ihdas edilen sürekli işçi kadroları, herhangi bir sebeple boşalması halinde hiçbir işleme gerek kalmaksızın iptal edilmiş sayılacak.

Sürekli işçi kadrolarına geçirilenler, birinci fıkrada öngörülen şartları taşıdıkları sürece ve çalıştırıldıkları teşkilat ve birimde geçiş işlemi yapılmadan önceki ihale sözleşmesi kapsamındaki hizmetleri yürütmek üzere istihdam edilebilecek. Bunların istihdam süreleri hiçbir şekilde sosyal güvenlik kurumlarından emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazandıkları tarihi geçemeyecek.

ÜCRETLER TİS'TEKİ ÜCRETTEN FAZLA OLMAYACAK

Sürekli işçi kadrolarına geçirilenlerden, geçiş işlemi yapılırken mevcut iş yerinin girdiği işkolunda kurulu iş yerinden bildirilenlerin ücreti ile diğer mali ve sosyal hakları, bu madde kapsamındaki idarelerde geçişten önce alt işveren işçilerini kapsayan, Yüksek Hakem Kurulunca karara bağlanan ve süresi en son sona erecek Toplu İş Sözleşmesinin (TİS) bitimine kadar bu toplu iş sözleşmesinin uygulanması suretiyle oluşan ücret ile diğer mali ve sosyal haklardan fazla olamayacak.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...