Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çıldır Gölü’nde kutupları aratmayan manzara

Düzenleyen:
Çıldır Gölü’nde kutupları aratmayan manzara

YAŞAM Haberleri

Yüzeyi tamamen buzla kaplı olan Çıldır Gölü, kutup buzulları gibi erimeye başladı.

Yüzeyi tamamen buzla kaplı olan Çıldır Gölü, kutup buzulları gibi erimeye başladı.Çıldır Gölü'nde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı ve rüzgarın etkisiyle oluşan buz katmanlarının kıyıya vurması sonucunda buzulları aratmayan muhteşem görüntüler oluştu.

İLK KEZ YAŞANIYOR

Rüzgarın etkisiyle parçalara ayrılan buzların görüntüsü Antarktika'yı aratmazken, bölgede yaşayan köylüler ise bu durumla ilk kez karşılaştıklarını ifade ettiler.

YÖRE HALKI: "BU BİR AFET"

Yöre halkından olan Kurban Ali Şafak, Bunun bir afet olduğunu ve bu mevsimde buzun çözülmesine ilk kez şahit olduklarını söyleyerek, "Çıldır Gölünde bu mevsimde Lodos esmesi, buzun çözülmesi ilk defa olan bir olay. Kamyon yüksekliğinde Buz kütlelerini Lodos getirmiş. 12. Ayın başlarında 10-15 santim kalınlığında buz kütleleri kenara vururdu ama böyle bir şeyle ilk kez karşılaşıyoruz. Bu mevsimde kızaklarla karşıdan karşıya geçiliyordu, şimdi yok. Afet bu ve İskele tamamen zarar görmüş. İskeleyi atmış kenara ve iskelenin gözden geçirilerek tadilatının yapılması lazım." dedi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...