Dokuma tezgâhından hayallere…

Dokuma  tezgâhından  hayallere…

YAŞAM Haberleri

Nevşehir'in el sanatlarıyla ünlü Avanos ilçesinde, Avanos Halk Eğitim Merkezi ile Türkiye İş Kurumu iş birliğinde halı dokuma kursu açıldı.

İlçedeki özel bir firmaya ait atölyede verilen kursta Anadolu'nun önemli kültürel değerlerinden "kirkit" dokuma halının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor. Tezgâh başına geçen kursiyerler de turizm amaçlı dokuma halı satışı yapan firmalarda çalışarak ya da evine kuracağı tezgâhta veya açacağı iş yerinde dokuyacağı halıları pazarlayarak, aile bütçesine ve ekonomiye katkı sağlamayı hayal ediyor. Dokuma kursunda öğretici olarak görev yapan Makbule Menekşe de Kapadokya bölgesini ziyarete gelen turistlerin dokuma halılara ilgi gösterdiğini, kursiyerlerin rahatlıkla iş imkânı bulabileceklerine dikkati çekti. Bir metrekare boyutundaki dokuma halının yaklaşık bir ayda tamamlandığını, bu sebeple fabrika üretimi emsallerine kıyasla çok daha kıymetli olduğuna değinen Menekşe, kursun turizme de önemli katkı sağlayacağını söyledi. AA

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...