Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gemlik taşınıyor

Düzenleyen:
Gemlik taşınıyor

GÜNDEM Haberleri

OHAL kapsamında dün yayımlanan iki yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile deprem tehlikesi altındaki Bursa’ya bağlı Gemlik ilçesinin orman vasfını yitirmiş bir alana taşınmasını sağlayacak düzenlemeler getirildi.

OHAL kapsamında dün Resmî Gazete’de yayımlanan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK), ‘torba’ hükümlerle birçok alanda önemli düzenlemeler getirdi. 

GEMLİK TAŞINIYOR

Deprem tehlikesi altındaki, Bursa’ya bağlı Gemlik ilçesinin orman vasfını yitirmiş bir alana taşınmasını sağlayacak düzenlemeler de KHK’ya girdi. Buna göre ‘ilçe sakinlerinin halihazırdaki yerleşim yerlerinden nakledilmesinin zorunlu bulunması sebebiyle’, orman özelliğini yitiren ve tarım alanına dönüştürülmesi mümkün olmayan bir bölge Bakanlar Kurulu’nca belirlenecek. Bölge orman dışına çıkarılarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredilecek. Nakil ve yerleştirme bu bakanlıkça yürütülecek. Ayrıca son 2 yılda deprem olan bölgelere kredi desteği sağlandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...