Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

SBS tercihleri pazartesi günü başlayacak

/ Kaynak: AA
SBS tercihleri pazartesi günü başlayacak

GÜNDEM Haberleri  / AA

Bu yıl son kez düzenlenen SBS'nin sonuçlarına göre tercihler 15 Temmuz pazartesi günü başlayacak.

Bu yıl son kez düzenlenen SBS'nin sonuçlarına göre tercihler 15-21 Temmuz'de alınacak; yerleştirme sonuçları 6 Ağustos'ta açıklanacak. nbsp;Bu yıl son kez düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) sonuçlarına göre tercih başvuruları 15 Temmuz Pazartesi günü başlayacak. nbsp;Adaylar açıklanan sınav sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) internet sitesinden öğrenebilecek. Adaylara ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecek. nbsp;Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, kurul ve komisyonlar tarafından incelenen sorular neticesinde iptali gerektiren herhangi bir soru tespit edilmedi. nbsp;Ortaöğretim Yerleştirme Puanı (OYP), öğrencilerin 6, 7 ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanlarıyla 700 tam puan üzerinden hesaplanan SBS puanı toplamlarının "Ortaöğretim Kurumlarına Öğrenci Yerleştirme Yönergesi" hükümleri doğrultusunda ikiye bölünmesi ile hesaplandı.Bu yıl 8. sınıfı tamamlayarak, sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına devam edecek öğrenciler, OYP'ye göre yerleştirilecek. Bu nedenle, OYP, öğrencilerin genel başarı sıraları ve yüzdelik dilimlerini gösterir şekilde açıklandı. Öğrenci ve velilerin okul tercihlerini yaparken bu durumu gözönünde bulundurmaları gerekiyor. nbsp;

Kılavuz ''http://oges.meb.gov.tr'' adresinde


Adayların tercihlerini yaparken yararlanacakları kılavuz, ''http://oges.meb.gov.tr'' adresinde yayımalanacak. Tercih listesi bir kez düzenleneceği, daha sonra ikinci bir tercih veya düzeltme işlemi yapılmayacağı, tüm yerleştirme işlemlerinin bu tercihe göre yapılacağı için tercihlerin özenle ve dikkatle yapılması gerekiyor.


OYP'si 201 ve üstü olan tüm öğrenciler yerleştirmeye katılabilecek. Yerleştirme işlemleri için tercihler 15-21 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Yerleştirme işlemleri için öğrenciler en fazla 10 tercih yapabilecek.


Tercih başvurusu sadece bir kez yapılacak ve başvuru işleminden sonra değiştirilemeyecek. Tercihler, öncelik sırasına ve ''http://oges.meb.gov.tr'' ile ''https://e­okul.meb.gov.tr'' internet adreslerinde yayımlanan bir önceki yıl okul taban puanlarına dikkat edilerek yapılacak.


Başvurular bireysel ya da okul aracılığıyla yapılacak


Tercihlerini elektronik ortamda yapacak adaylar, ''http://www.meb.gov.tr'', ''http://oges.meb.gov.tr'' veya ''https://e­okul.meb.gov.tr'' internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerindeki okulları kodlarına göre sıralayacak.


Elektronik ortamda tercih yapamayanlar ise tercih ve yerleştirme e-kılavuzundaki "Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu"nu doldurup imzalayarak okul müdürlüğüne teslim edecek.


Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacak. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme, elektronik onaylamadan önce yapılacak. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacak.


Tercih ve yerleştirmeyel ilgili tüm işlem ve bilgilendirmeler veli bilgilendirme sisteminden sürekli olarak yapılacak.


Veliler SMS ile de bilgilendirilebilecek


Okulların kayıt-kabul ve nakil işlemleriyle ilgili bilgiler "2013 Ortaöğretime Yerleştirme Sistemi Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu"nun 2. bölümünde yer alacak. Tercih işlemleri için bu bölümün dikkatlice incelenmesi gerekiyor. nbsp;


Yerleştirme işlemi yapılarak öğrencilerin asıl ya da mülakat hakkı kazandıkları tercihleri belirlendikten sonra, herhangi bir tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştikleri tercihten daha üstteki tercihleri ile herhangi bir tercihine yerleşemeyen öğrencilerin tüm tercihleri dikkate alınarak yedek yerleştirme yapılacak. nbsp;


Yedek yerleştirme sonucunda öğrenciler birden fazla tercihine yedek olabilecek. Yedek yerleştirme yapılacak okulların kontenjan sayıları, asıl kontenjan sayısının 3 katı alınarak belirlenecek.


Yerleştirme işlemi tamamlandığında bazı öğrenciler hem asıl hem yedek olarak, bazı öğrenciler sadece asıl olarak ve bazı öğrenciler ise sadece yedek olarak tercihlerine yerleştirilmiş olabilecek. Bazı öğrenciler ise hiçbir tercihinde asıl ya da yedek olamayabilecek.


Yerleştirme sonuçları açıklandığında öğrencilerin sonuç bilgilerinde, herhangi bir ortaöğretim kurumuna asıl olarak yerleştirildiği okul var ise bu okulun bilgileri, yedek olarak yerleştirildiği okul/okullar var ise yedek okullar ve bu okulların kayıt dönemleri hakkında bilgiler bulunacak.


Velilerin, belirtilen internet adresini yerleştirme takvimi boyunca takip etmeleri gerekiyor. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere Mobil Bilgilendirme Servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecek.


Yerleştirme sonuçları 6 Ağustos'ta açıklanacak


OYP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları 6 Ağustos 2013 tarihinde ilan edilecek. Yerleştirme sonuçları açıklandığında tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrenci, 12-16 Ağustos tarihlerinde saat 17:00'ye kadar asıl olarak yerleştirildiği okula giderek kaydını yaptırabilecek.


Asıl listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler 12-16 Ağustos tarihlerinde kayıt yaptırmamaları durumda bu haklarını kaybedecek.


Yerleştirme sonuçlarına göre, tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrencilerin kayıt dönemi sona erdikten sonra, 16 Ağustos'tan itibaren boş kalan kontenjanlara yedek listeden yedeklik sırası dikkate alınarak kayıt hakkı kazanan öğrenciler ilan edilecek.


Yapılan yerleştirmelerin sonucunda herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilemeyen, yerleştirildiği halde kayıt yaptırmayan veya kayıt yaptırıp da daha sonra sildiren öğrenciler sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptırabilecek.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...