CHP, KHK için Anayasa Mahkemesi'ne gidecek

Düzenleyen:
CHP, KHK için Anayasa Mahkemesi'ne gidecek

GÜNDEM Haberleri

CHP Sözcüsü Tezcan, sivile yargı muafiyeti getiren düzenlemeyi eleştirdi ve KHK'yı AYM'ye götüreceklerini açıkladı.

CHP Sözcüsü Tezcan, sivile yargı muafiyeti getiren düzenlemeyi eleştirdi ve KHK'yı AYM'ye götüreceklerini açıkladı. CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplandı.

Toplantı sonrası CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan açıklama yaptı:

"Bu KHK'ların en çok tartışılan maddesi 121. maddesi. Bu bir cezasızlık hükmü içaren madde. Resmi sıfatı olsa da olmasa da devletin görevlisi olmadan sokaktan geçen kişi terörle mücadele ediyorum diye üzerine vazife alıp suç işlerse buna ceza vermeyeceksin diyor. Niyet bu değilse niyetinizi doğru ifade edin. Bu düzenlemenin derhal kaldırılması gerekmektedir. 

TEK TİP KIYAFET ÜZERİNDEN TEHDİT!

Tek tip elbise şartı getiriliyor. Yarın o elbiseyi kimin giyeceği belli olmaz. Bugün burada yarın oradasın. 

KHK'LI TAŞERON DÜZENLEMESİNE TEPKİ

Taşeron düzenlemesi patenti bize ait olan bir düzenlemedir. Eksik ve yetersiz bir düzenlemedir. Kısmen de olsa taşeron işçiye kadro verilmiş olması sevindirici bir husustur. Bu KHK'yı anayasa mahkemesine götüreceğiz."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...