Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Emziren anneler bu habere dikkat

Düzenleyen:
Emziren anneler bu habere dikkat

SAĞLIK Haberleri

Diyetisyen Güler Mercan Yılmaz, emzirmenin, bebeğin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için en uygun beslenme yöntemi olduğunu söyledi. Yılmaz, emzirmenin önemine değinerek, “Anne ile bebeğin sağlığı üzerinde biyolojik ve psikolojik birçok etkiye sahiptir” dedi.

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi diyetisyenlerinden Güler Mercan Yılmaz’ın emziren anneler için beslenme önerilerinde bulundu. Diyetisyen Güler Mercan Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, “Annenin emzirme sırasındaki enerji ve besin öğesi ihtiyacı normal bir bireye göre daha fazladır. Annenin depolarını dengede tutması ve anne sütünün kalitesi bu dönemdeki beslenme ile yakından ilişkilidir. Sütü ile bebeğin ihtiyacını tamamen karşılayan bir anne, günde ortalama 700-800 ml. süt üretir. Bunun için günde 750-800 kcal ek kalori gereklidir. Bunun 500 kcal’si besinlerle alınırken, 250 kcal’si gebelikte kazanılan depolardan karşılanır. Bu, annenin gebelik öncesi ağırlığına dönmesini kolaylaştırır. Ancak emziren annenin özellikle ilk 3 ay kesinlikle zayıflama diyeti uygulamaması gerekmektedir” dedi. Diyetisyen Yılmaz, anne sütünün önemi ile ilgili konuşmasında, “Özel bir besin olan anne sütünün, annenin süt vermeye engel bir sağlık sorunu yoksa bebeğin gelişimi takip edilerek en az 6 ay tek başına; 2 yaşına kadar da ek besinlerle birlikte mutlaka verilmesi önerilmektedir” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...