Tuzla'da yayılan kokunun sebebi belli oldu

Düzenleyen:
Tuzla'da yayılan kokunun sebebi belli oldu

YAŞAM Haberleri

İstanbul Tuzla'da paniğe yol açan gaz kokusu sonrası AKOM ve İGDAŞ ekipleri bölgeye gitti. Gaz kokusunun nedeninin atıksu kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığı tespit edildi.

İstanbul Tuzla'da yayılan ağır gaz kokusu vatandaşları endişeye düşürdü. Konuyla ilgili İBB Beyaz Masa'nın sosyal medya hesabından açıklama yapıldı. Açıklamada gaz kokusunun sanayi kaynaklı olduğu belirtildi. Bölgeye AKOM ve İGDAŞ ekipleri sevk edildi. Gaz kokusunun kimyasal nedenlerden ötürü yayıldığı ortaya çıktı.

İBB KOKUNUN NEDENİNİ AÇIKLADI

İstanbul Büyükşehri Belediyesinden yapılan açıklamada Tuzla’daki kokunun sebebi “atıksu kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığı tespit edilmiştir” denildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesinden Tuzla’da yaşanan kokuya ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada atıksu kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığı tespit edilen kokunun, ilk belirlemelere göre insan sağlığını olumsuz etkileyen bir durum olmadığı belirlenmiştir denildi.
Akşam saatlerinde Tuzla ilçesinde bulunan bazı mahalleleri etkileyen yoğun koku şikayetleri gelmesi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri süratle bölgeye sevkedildiği aktarılan açıklamada “Söz konusu kokunun atıksu kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığı tespit edilmiştir. İlk incelemelerde insan sağlığını olumsuz etkileyen bir durum olmadığı belirlenmiştir .İSKİ, kolektör kapaklarından hava tahliyesi yolu ile kokuyu gidermeye çalışmaktadır. İBB birimleri atıksu kolektörlerine kaçak kimyasal deşarjların kaynağını ve vidanjörlerle savaklama yapılıp yapılmadığını tespit için çok yönlü incelemelerini sürdürmektedir. Ayrıca kolektörlerlerden alınan numuneler İSKİ Laboratuvarlarında analiz edilmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütün birimleri ile ilgili kurumlarla koordinasyon içinde gerekli inceleme ve araştırmalarına devam etmekte olup sorumlulular hakkında adli ve hukuki yollar sonuna kadar takip edilecektir” denildi.

İGDAŞ AÇIKLAMASI: DOĞALGAZ İLE ALAKASI YOK

Yoğun kokuya ilişkin İGDAŞ'tan yapılan açıklamada ise; "Tuzla İstasyon Mahallesi'nde hissedilen kimyasal kokunun doğalgaz ile ilgisi bulunmadığı tespit edilmiştir, kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi

TUZLA’DA YAŞANAN KOKU NEDENİYLE ÇOK SAYIDA KİŞİ HASTANELERE AKIN ETTİ
Tuzla’da akşam saatlerinden itibaren kaynağı henüz belirlenemeyen ve genizleri yakan koku paniğe yol açtı. Koku nedeniyle birçok kişi hastanelere akın etti. Hastanelere akın eden vatandaşların maske taktıkları görüldü.

TUZLA BELEDİYESİ AÇIKLAMASI

Tuzla birçok mahallesinde hissedilen ağır kokuya ilişkin Tuzla Belediyesi'nden yapılan açıklamada da; "İlçemiz genelinde hissedilen koku ile ilgili bütün ekiplerimiz sanayi bölgelerine intikal etmişlerdir. Konu ile ilgili İBB, Emniyet ve İSKİ ekipleri ile koordineli araştırılmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ‘KOKU’ AÇIKLAMASI 
İstanbul Büyükşehir Belediyesinden Tuzla’da genizleri yakan kokuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, “Tuzla’da akşam saatlerinde İstasyon, Yayla, Evliyaçelebi ve Postane mahallerinde yayılan koku ile ilgili araştırmalar devam ediyor. İhbarın gelmesiyle birlikte İGDAŞ, İtfaiye, İSKİ, AKOM, UMKE, İl Çevre Müdürlüğü ekipleri ve zabıta bölgede araştırmalarını sürdürüyor. Çevrenin sanayi bölgesi olması dolayısıyla kanalizasyona sanayi atıklarının karışma ihtimali araştırılıyor” denildi. ,

KIZILAY BAŞKANI KINIK'TAN BÖLGEDE YAŞAYAN İNSANLARA UYARI

Kızılay Başkanı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Tuzla'da nedeni bilinmeyen nedenlerle yayılan koku için açıklama yaptı. Kınık, bölgede yaşayan insanlara önemli uyarılarda bulundu. Kınık, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Tuzla’da kokunun hissedildiği açık alanlardan evlere girilmeli dışarıdan hava temasını azaltacak bariyerlerle (Islak havlu ile kapı eşiklerinin kapatılması vs) dış temas kesilmeli ve AFAD ve Valiliğin talimatları takip edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...