Dolar rekora koşuyor

- Güncelleme:
Dolar rekora koşuyor

Ekonomi Haberleri

Merkez Bankası'nın bugünü normal gün ilan etmesinin ardından kur 1,9640'a kadar çıkarak rekora yaklaştı. Sepet bazında TL tarihi zirvesini gördü.

Merkez Bankası'nın bugünü normal gün ilan etmesinin ardından devam eden yabıncı çıkışlarıyla dolar rekora yaklaştı.Repo ihalasinin açılmasının ardından dolar, TL karşısında yönünü yukarı çevirdi. Kur 1,9640'a kadar yükselerek,1,9735'le tüm zamanların en yüksek düzeyine yaklaştı.Sepet bazında TL de 2,2631'le rekor kırdı. Dün dolar karşısında en kötü performans gösteren gelişmekte olan ülke para birimlerinden biri olan TL'nin dolar ve döviz sepeti karşısındaki değer kaybı yüzde 1 civarındaydı. Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Dün TCMB'nin normal gün ilan etmesi ve cari açık verilerinin kötü gelmesi sonrası sepette 2.25 seviyelerine kadar yükseliş yasandı. Yurtdışına da baktığımızda gelişmekte olan piyasaların olumsuz ayrıştığını görüyoruz hem borsalar hem de kurlar tarafında. Bugün piyasalar gözü yine TCMB'de olacak. İstisnai gün ilan etmesi durumunda açılacak olan ihale miktarlarının yurtdışı talebi karşılayıp karşılamayacağına göre piyasa yön bulacak gibi görünüyor" dedi. Dolar Pazartesi günü 1,9735'le rekor kırınca Merkez Bankası'ndan art arda döviz satım ihaleleri gelmişti. Son bir aydaki ihalelerin tutarı 6 milyar doları aştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...