BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Siyah çay da kanser düşmanı

Siyah çay da kanser düşmanı

Siyah çaya haksızlık yapıldığını söyleyen Opr. Dr. Kurtuluş Urgur, “Yeterli miktarda tüketildiği zaman antioksidan yaşlanmayı geciktirici ve antikanserojen etkisini göstermektedir” dedi.



> Selma Kara KAYSERİ İHA Siyah çayın da yeşil çay kadar antioksidan özelliğe sahip olduğu iddia edildi. Yıllardır yeşil çayın antioksidan özellikleri ön plana çıkarılarak siyah çaya haksızlık yapıldığını söyleyen Opr. Dr. Kurtuluş Urgur, “Yeşil çayı alalım, siyah çayı bir kenara bırakalım, gibi bir imaj oluşturuluyor. Ancak bu doğru değil. Siyah çay da yeşil çay kadar aynı oranda antioksidan özelliğe sahip. Yeterli tüketildiği zaman antioksidan, yaşlanmayı geciktirici ve antikanserojen etkisi gösterir. Siyah çayın etkilerini görmek için günlük 4 kupadan az alınmalı” dedi. KANSIZLIK YAPMIYOR Siyah çayı belirli süre aralıklarla tüketmek gerektiğini kaydeden Urgur, “Demlendikten ve tavşankanı kıvamına geldikten sonra; yani 15 dakikanın ardından tüketilmeli. En yararlı etkiyi elde edebilmek için 2 ya da 2 buçuk saat içerisinde tüketilmeli” diye konuştu. Siyah çayın kansızlık yaptığı inancının da?yanlış olduğunu ileri süren Urgur, “Çaydaki tein maddesi demiri bağlayıp ince bağırsaktan absorbe edilmesine engel oluyor. Ancak bu, çok yüksek miktarlarda ve çok koyu çay içenlerde görülüyor” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT