Başbakan Erdoğan'dan TDK'ya mesaj

Başbakan Erdoğan'dan TDK'ya mesaj

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Dil Kurumunun (TDK) kuruluş yıl dönümünü nedeniyle mesaj yayımladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Dil Kurumunun (TDK) kuruluş yıl dönümünü nedeniyle yayımladığı mesajda, bir milleti millet yapan en önemli unsurlardan birisinin, ortak dil olduğuna dikkati çekti.Kökleri tarih kadar derinde olan Türkçenin, bizi biz yapan, kaynaştıran, birleştiren kültürümüzün ve medeniyetimizin en temel harçlarından biri olduğuna işaret eden Erdoğan, Cumhuriyet'in ilk yıllarında tesis edilen TDK'nın, Türkçenin korunması, geliştirilmesi adına ortaya konan en anlamlı, en önemli adımlardan biri olduğunu vurguladı. Erdoğan, Türk dili üzerinde araştırmalar yapmak ve karşılaşılan güncel sorunlara çözüm bulmak üzere çalışmalarını titizlikle sürdüren TDK'nın, Türkçe'nin yabancı kelimelerden arındırılmasında, daha sade, daha güzel ve güçlü bir dil haline gelmesinde önemli katkılar sağladığını ifade etti. Asırlardan bu yana hoşgörü, kardeşlik ve barış dili olarak gelişen, başka dillere kucak açan, komşu halkların dillerine zenginlik katan Türkçenin, yeryüzü dilleri arasında hak ettiği mertebelere ulaştırılmasının, milli bir vazife olarak kabul edilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, mesajında şunları
kaydetti:

"Bütün dünyada kültür ve sanatın, bilimin, diyaloğun dili olmasını arzu etiğimiz Türkçe, hiç şüphesiz, gelecek nesillere bırakacağımız en değerli mirasımız olacaktır. Bu bakımdan, sanatçılarımızdan bilim adamlarımıza, siyasetçilerimizden medyamıza, öğretmenlerimizden öğrencilerimize kadar, millet olarak hep birlikte Türkçemizin doğru ve güzel kullanımı için üzerimize düşen sorumluluğu hassasiyetle yerine getirmeliyiz. Bu düşüncelerle Türk Dil Kurumunun kuruluş yıl dönümünü kutluyor; kurumun tüm mensuplarına başarılar diliyor, sevgi ve selamlarımı iletiyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...