Palalı Bursaspor taraftarına 11 yıl hapis

/ Kaynak: İHA
Palalı Bursaspor taraftarına 11 yıl hapis

SPOR Haberleri  / İHA

Bursa'da 2 sene önce Bursaspor-Beşiktaş maçı karşılaşması öncesinde yaşanan olaylarla alakalı haklarında dava açılan toplam 92 taraftarın duruşmasında karar çıktı.

Bursa'da 2 sene önce Bursaspor-Beşiktaş maçı karşılaşması öncesinde yaşanan olaylarla alakalı haklarında dava açılan toplam 92 taraftarın duruşmasında karar çıktı. Mahkeme tutuksuz sanıklardan 20'sinin beraatine karar verdi. 10'ar yıl 7'şer ay 27'şer gün hapis cezasına çarptırılan 72 sanıktan, olaylar sırasında pala ve satır kullandıkları tespit edilen 2 kişiye 10'ar ay daha fazla hapis cezası verildi. Palalı ve satırlı sanıklara ayrıca 2 biner lira para cezası verildi. nbsp;Bursa 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "kamu malına zarar verme, kamu görevlilerine görevlerini yaptırmamak için direnme, kasten yaralama" suçlarından haklarında dava açılan toplam 92 kişinin yargılandığı davada karar çıktı. 2 yıl önce Mayıs ayında Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesi çıkan olaylarla alakalı haklarında dava açılan sanıklar, suçsuz olduklarını ifade ederek beraatlerini istedi.
nbsp;20 KİŞİYE BERAAT, 72 KİŞİYE İSE CEZA ÇIKTI
nbsp;Mahkeme, haklarında dava açılan ve aralarında tribün liderleri Selim Kurtulan'ın da bulunduğu 20 kişinin beraatine karar verdi. Diğer 72 tutuksuz sanık ise, "kamu görevlilerine görevlerini yaptırmamak için direnme" suçundan 1'er yıl 8'er ay, "mala zarar verme" suçundan 3'er yıl 20'şer gün, "kamu malına zarar verme" suçundan 1'er yıl 6'şar ay 22'şer gün hapis, 3 polis memurunun kasten yaralanmasıyla alakalı da "kasten yaralama" suçundan 4'er yıl 4'er ay 15'er gün hapis cezasına çarptırıldı.
nbsp;PALA VE SATIR KULLANAN SANIKLARA TOPLAM 11 YIL HAPİS
nbsp;Olaylar sırasında elindeki palayla görüntülenen Ufuk E. ile satır kullandığı iddia edilen Mehmet S. hakkında ise "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçundan ayrıca 10'ar ay hapis ve 2 biner lira adli para cezasına hükmeden mahkeme, bu iki sanığı uyarmayı da ihmal etmedi. Hakim, para cezasını 20 eşit taksitle ödeyebileceklerini hatırlattığı Ufuk E. ile Mehmet S.'ye aksi takdirde verilen hapis cezasını yatacaklarını anlattı. nbsp;Bu arada olaylarda pala kullanan Ufuk E. ile satır kullanan Mehmet S. ile stada esrar maddesi ile girmeye çalışırken yakalanan Mehmet Ö.'nün, "6222 Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun" kapsamında, haklarında verilen ceza kesinleşinceye kadar müsabakalardan men edilmelerine karar verildi. nbsp;Öte yandan haklarında ceza verilen 72 kişiden sabıkalarının olmayışı göz önüne alınan ve aralarında pala kullanan Ufuk E. ile Mehmet S.'nin de bulunduğu 66 sanığın cezası ertelenerek 2 yıl boyunca suç işlememeleri şartı koyuldu.
nbsp;"BİZ BURSASPOR SEVDALILARIYIZ"
nbsp;Kararın ardından adliye önünde bir değerlendirmede bulunan tribün liderlerinden Recep Kurtuluş, hükümle birlikte şoke olduklarını ifade ederek, "72 kişinin polise saldırdıkları ifade ediliyor. Hiç birimizin görüntüsü, kaydı yok. Buna rağmen inanılmaz cezalar yedik. Cezalar ertelendi fakat olmaması gereken bir şeydi. Biz Bursaspor sevdalılarıyız. Ön planda olmamızın bedelini bu şekilde ödedik" şeklinde konuştu. nbsp;Sanık avukatlarından Serkan Sılacı ise kararın temyiz edilmesi gerektiğini hatırlattı.


SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...