Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Küçükbaşta hedef 70 milyon

Küçükbaşta hedef 70 milyon

Ekonomi Haberleri

Türkiye, 44,5 milyon küçükbaş hayvan sayısı ile Avrupa lideri. Üreticiler ise, bu birinciliğe rağmen sayının artırılması gerektiğini ifade ediyor.

Bunun en önemli gerekçesi ise, küçükbaş hayvan etinin Türk insanının beslenme şekline daha uygun olmasının yanı sıra, küçükbaş hayvan beslenmesine elverişli bitki örtüsü...
Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, 10 yıldır küçükbaş varlığının sürekli arttığını, geçen yıl 41 milyon 329 bin olan sayının bu yıl haziran ayında 44 milyon 572 bin 635’e ulaştığını söyledi. Gelecek yıl küçük aile işletmelerine pozitif ayrımcılık yapılmasını ve bunların daha çok desteklenmesini istediklerini vurgulayan Çelik, şunları söyledi: Koyun ve keçi bu ülkenin milli meselesi olmakla beraber ekonomik anlamda da sigortasıdır. İnsanların köylerinde kalması, köyden kente göçlerin önlenmesi için sosyal açıdan da önemli bir sektördür. Onun için küçük aile işletmelerini daha çok desteklememiz lazım. Merkez Birliği olarak, 2018 yılının ‘küçük aile işletmelerini destekleme ve büyütme yılı’ olarak ilanını talep ediyoruz.” Çelik, bakanlığın önümüzdeki yıl aşılama ücreti alınmayacağına dair açıklamanın da üreticileri sevindirdiğini ifade etti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...