Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mısır'da darbe karşıtları meydanları doldurdu

/ Kaynak: AA
Mısır'da darbe karşıtları meydanları doldurdu

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da ordunun yönetime el koyması ve namaz kılan halka açılan ateş sonucu 84 kişinin ölmesinin ardından 'darbe karşıtı' gösteriler büyüyor.

Mısır'da ordunun yönetime el koyması ve namaz kılan halka açılan ateş sonucu 84 kişinin ölmesinin ardından "darbe karşıtı" gösteriler büyüyor. nbsp;Mursi'ye destek için toplanan darbe karşıtı halk, Rabiatul Adeviyye meydanını doldurdu. Değişik şehirlerden Mursi'ye destek olmaya gelenlerin çoğunluğu, Rabiatul Adeviyye meydanına ulaştı. Meydanı dolduran halk, kadın, çocuk, yaşlı ayrılmaksızın cuma namazını meydanda kıldı. nbsp;Alanın ortasında halk tarafından taşınan büyük bayrağın yanı sıra katılımcılar bayrakların yanı sıra Mursi'nin resmini ve dövizler taşıdı. "Asker defol", "Mısır İslam ülkesi", "Hain Sisi", "Mısır'ın başkanı Muhammed Mursi" yazılı döviz ve pankartlar slogan eşliğinde taşınıyor. nbsp;Alanın dörtbir tarafına yerleştirilen ses sisteminden 1973'teki Mısır-İsrail savaşını anımsatan eski askeri marşlar dinletiliyor. Alanda, ünlü şarkıcıların müzikleri eşliğinde "hürriyet" nidaları yükseliyor. nbsp;Cuma namazını farklı camilerde kılan bazı vatandaşlar, Nahda meydanı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı önü ve Devlet Radyo ve Televizyonu binası önünde toplanmaya devam ediyor.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...