Üç makam Ahmet Aydın’a emanet

Üç makam Ahmet Aydın’a emanet

POLİTİKA Haberleri

TBMM Başkanvekilli Ahmet Aydın, yurt dışında olmaları dolayısıyla 24-25 Aralık tarihlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve TBMM Başkanı Kahraman’a vekâlet etti.

İsmail Sonsuz ANKARA
Devletin zirvesi son bir haftadır vekâletle yönetiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afrika turu için yurtdışında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulûsi Akar da aynı ziyarette Cumhurbaşkanı’na eşlik ediyor. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Kuveyt ve Pakistan’ı ziyaret etti. Bugün ise Başbakan Binali Yıldırım, iki günlük bir ziyaret için Suudi Arabistan’a gidiyor.
Cumhurbaşkanı’na TBMM Başkanı ve TBMM Başkanvekili, Genelkurmay Başkanı’na ise Kara Kuvvetleri Komutanı vekâlet ederken bugün Suudi Arabistan’a gidecek olan Başbakan Yıldırım da dönene kadar koltuğunu yardımcılarından birine devredecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a TBMM Başkanı İsmail Kahraman vekâlet edecekti ancak İsmail Kahraman da 24-25 Aralık tarihlerinde yurt dışında olunca vekâlet görevini TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın yaptı. Bu süre içerisinde İsmail Kahraman’a da vekâlet eden Ahmet Aydın, Başkanvekilliği görevini de yürüterek aynı anda 3 makamı temsil etmiş oldu.
Yurtdışından dönen TBMM Başkanı Kahraman dünden itibaren Cumhurbaşkanlığına vekalet görevini Ahmet Aydın’dan devraldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...