98 yıl sonra ilk cuma namazı kılındı

98 yıl sonra ilk cuma namazı kılındı

YAŞAM Haberleri

Van Kalesi'nin günen bölümündeki eski Van şehrinde bulunan ve Birinci Dünya Savaşı sırasında yıkılan Horhor Camisi'nin restorasyonu tamamlandı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmayla aslına uygun olarak restore edilen Horhor Camisi, 98 yıl aradan sonra ilk kez ibadete açıldı. Caminin açılışını yapan Vali Münir Karaloğlu, Türkiye'de eğitim gören Kenyalı Muhammed El-Emin'in okuduğu dualar eşliğinde, kurum müdürleri ve vatandaşlarla cuma namazı kıldı. Namazın ardından gazetecilere açıklamada bulunan Karaloğlu, Birinci Dünya Savaşı döneminde Rus ve Ermeni birlikleri tarafından işgalde yakılıp yıkılan Horhor Camisi'nin, 98 yıl sonra Vakıflar Genel Müdürlügü tarafından aslına uygun olarak restore edildiğini belirtti. Camide bugün ilk cuma, akşam da ilk teravih namazı kılınacağını vurgulayan Karaloğlu, şöyle konuştu: "Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Ulu, Kızıl Minareli ve Abbas Ağa camilerinin ihaleleri yapıldı. Yakın bir zamanda bu üç camimizin de restorasyonu başlayacak. Yine bildiğiniz gibi eski Van şehrinde İstanbul Üniversitesi'nin kazı çalışmaları devam ediyor. Hep söylediğimiz gibi bütün amacımız eski Van şehrini yine 24 saat yaşanılır bir mekana dönüştürmek. Eski Van şehri, 1915'te olduğu gibi insanların yaşamını sürdürdüğü bir mekan olacak." Karaloğlu, depremde hasar gören Hüsrev Paşa ve Kaya Çelebi camilerinin de onarımının devam ettiğini anımsattı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...