Korucuların özlük hakları iyileştirildi

/ Kaynak: İHA
Korucuların özlük hakları iyileştirildi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Adalet ve Kalkınma Partisi Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ile Vedat Demiröz, torba yasayla korucuların ve muhtarların özlük haklarının iyileştirildiğini söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ile Vedat Demiröz, torba yasayla korucuların ve muhtarların özlük haklarının iyileştirildiğini söyledi. nbsp;Kiler ve Demiröz birlikte yaptıkları açıklamada, yıllardır mağduriyet yaşayan korucular ve muhtarların özlük haklarında ve maaşlarında iyileştirmeler yapıldığını ifade ederek, "Türkiye Büyük Millet Meclis (TBMM) Genel Kurulu'nda görüşülen torba yasada, geçici köy korucularımız ve muhtarlarımızın özlük hakları ve maaşlarında iyileştirmeler yapıldı. Gerek muhtarlarımızın ve gerekse korucularımızın özlük haklarının iyileştirilmesi için şahsım ve plan ve bütçe komisyonu üyesi arkadaşlarımızla ortak önerge verdik. Önerge ile bu fedakar arkadaşlarımızın yıllardır devam eden mağduriyetini gidermiş olduk. Geçici köy korucularımız yaklaşık 28 yıldır güvenlikle ilgili her görevde gece gündüz demeden özverili bir mücadele içerisinde oldu. Çok sayıda şehit verdiler. Verdiğimiz bu önerge ile geçici köy korucuları en düşük emekli aylığı 384 TL'den 653 TL'ye çıkarılıyor. En yüksek geçici köy korucusu emekli aylığı 614 TL'den 883 TL'ye yükseltiliyor. Aynı şekilde muhtarlarımızın da mağduriyetini giderdik. Maaşları düşüktü ve prim ödemek zorundaydılar. Yaptığımız düzenleme ile maaşlarını yükseltiyor ve primlerinin devlet tarafından ödenmesini sağlıyoruz. Hayırlı olsun. Muhtarlarımızın ve geçici köy korucularımızın uzun süredir beklediği güzel haberi yine AK Parti iktidarının verdiğini, halkın yanında olan bir iktidarın halka hizmet için çalıştığını her fırsatta belirtiyoruz" dedi.
nbsp;Köylerin ve mahallelerin daha iyi olması ve daha yaşanılabilir hale gelmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirten milletvekilleri, "Ancak devlet olarak onlara verdiğimiz maaş gerçekten de çok düşüktü. Uzun süredir üzerinde çalıştığımız düzenlemeyi Meclis Genel Kurulu'nda görüşerek hayata geçirdik. Muhtarların 460 TL olan maaşlarını 875 TL'ye çıkardık. Yaklaşık olarak yüzde 90'lık bir artış sağlamış olduk. Bu rakamlar muhtarlarımızın hak ettiği maaşlardır, hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca torba yasada yıllardır bölgemizde teröre karşı canlarını feda edercesine mücadele eden geçici köy korucularımızın emekli maaşlarında da iyileştirmeler yaptık. Yapılan mücadelenin karşılığı olmasa da devlet olarak geçici köy korucularımızın yanında olduğumuzu bir kez daha göstermiş olduk. Yapacağımız daha birçok düzenlemeler mevcuttur. İnşallah bu düzenlemeleri de hayata geçirerek vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda yaşamasını sağlayacağız. Yapılan düzenlemelerin geçici köy korucularımıza ve muhtarlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...