Yurt genelinde DEAŞ operasyonları

Düzenleyen:
Yurt genelinde DEAŞ operasyonları

YAŞAM Haberleri

Güvenlik güçleri yılbaşı öncesi DEAŞ'a yönelik İstanbul, Bursa, Sakarya, Van, Diyarbakır, Mardin, Adana, Kilis, Elazığ, Manisa ve Gaziantep'te eş zamanlı operasyonlar düzenledi: 122 gözaltı var.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, İstihbarat ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından belirlenen adreslere terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyon düzenlendi.

Yurt genelinde DEAŞ operasyonları

BOMBA İMHA EKİPLERİ DE KATILDI

Bomba imha uzmanlarının da katıldığı eş zamanlı operasyonlarda eylem hazırlığında oldukları tahmin edilen 17 örgüt üyesi yakalandı. Eş zamanlı olarak şahısların ev, iş yeri ve depolarına baskın yapan ekipler, girdikleri adreslerde patlayıcı tuzaklarına karşı güvenlik tedbirleri aldı.

Yurt genelinde DEAŞ operasyonları

Yapılan aramalarda ise 111 bin 800 ABD doları, 55 bin 195 TL, 1 adet tabanca, bu tabancaya ait 2 adet şarjör ve 220 adet dolu fişek, 2 adet av tüfeği ve bu tüfeklere ait 27 adet fişek ile çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi. Şahısların sorgularının tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edilmesi bekleniyor

İSTANBUL: 7 GÖZALTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube (TEM) ekipleri, radikal terör örgütü DEAŞ'a yönelik gece saatlerinden bu yana 3 ilçede operasyon düzenledi.Halen devam eden operasyonlarda Başakşehir, Güngören ve Ümraniye’de çok sayıda adrese yapılan baskınlarda, DEAŞ'ın üst düzey yöneticileri ile irtibatlı olduğu, örgüt adına çeşitli bölgelerde eylemlere katıldığı ve İstanbul'da faaliyetlerine devam eden 'yabancı terörist savaşçı' olduğu öne sürülen 1’i kadın 6 kişi yakalandı.

Yakalanan şüphelilerin, DEAŞ’ın aktif olduğu Suriye ve Irak gibi çatışmalı bölgelere örgüt adına eleman temin ettikleri de iddia edildi. Zanlıların barındıkları adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ve örgütsel doküman ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında sınırdışı işlemleri başlatılırken, operasyonların sürdüğü bildirildi.

Yurt genelinde DEAŞ operasyonları

VAN'DA 13, DİYARBAKIR'DA 8, MARDİN'DE 1 GÖZALTI

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, DEAŞ terör örgütüne yönelik Suriye-Irak çatışma bölgeleriyle bağlantılı şahıslara yönelik Van merkezli Diyarbakır ve Mardin illerinde eş zamanlı operasyonlar yapıldığı belirtildi.Operasyonlarda Van’da 13, Diyarbakır’da 8 ve Mardin’de de 1 olmak üzere toplam 22 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların ikamet, iş yeri ve üst aramalarında çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli şahısların işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...