Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nepal o öneriyi reddetti

Düzenleyen:
Nepal o öneriyi reddetti

DÜNYA Haberleri

Nepal, Hindistan’ın Everest dağının yüksekliğinin yeniden ölçülmesi önerisini reddetti.

Nepal, Çin- Nepal sınırı üzerinde yer alan dünyanın en yüksek dağı Everest’in yüksekliğinin yeniden ölçülmesi için bir çalışma başlatılmasını öneren Hindistan’ın teklifini geri çevirdi. Konuya ilişkin açıklama yapan Nepal araştırma şirketi yetkilisi Ganesh Bhatta, Hindistan’ın teklifini sunmadan önce Everest’in yüksekliğinin yeniden ölçülmesi için bir proje başlatıldığını ve Hindistan’ın teklifi konusunda herhangi bir sorun olmadığını ifade etti. Çin’den ise konuya ilşkin herhangi bir proje teklifi gelmediğini belirten Bhatta, Çin’in konuyla ilgili her türlü yardıma açık olduğunu söyledi.

Everest’in yüksekliği resmi olarak 8 bin 848 metre olarak açıklanmıştı. Hindistan hükumeti, bu yılın başında Everest’in yüksekliğinin 2015’te Nepal’de meydana gelen depremden dolayı değişip değişmediğini belirlemek üzere yeniden ölçüm yapılacağını duyurmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...