Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Erdoğan Bingöl'de havaalanı açılışı yapıyor

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Başbakan Erdoğan Bingöl'de havaalanı açılışı yapıyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl Havaalanı'nın açılışında konuşuyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl Havaalanı'nın açılışında konuşuyor. nbsp;Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları: Çözüm süreci sizlerin hayır dualarıyla ilerliyor. Aylardır bu bölgelerden acı haberler değil müjdeler alıyoruz. Umutların çoğaldığı bir süreçten geçiyoruz. Kardeşlik ikliminin yüreklerimizi kuşattığı bir dönemden geçiyoruz. Bingöl'e teşekkür ediyorum. Bingöl demek onurlu duruş demetir. Bingöl demek demokrasiye sahip çıkmak, kardeşliğe sahip çıkmak, ülkesine bayrağına sahip çıkmak demektir. 12 Eylül askeri darbesinden sonra en çok 'hayır' oyu veren olduğunu unutmayacağız. nbsp;Bingöl terör karşısında da dik durdu. Bingöl darbeler noktasında her zaman dik durdu. Bingöl'ün çok ayrı bir yeri var. Sizlerin hayır duasını çok ama çok önemsiyoruz. Demokrasi mücadelesinde, çözüm sürecinde Bingöl ile birlikte yürümeyi çok önemsedik.
Kardeşlerim Türkiye 81 vilayetiyle gerçekten çok güzel haklı bir ufka doğru emin adımlarla ilerliyor. Türkiye ekonomisi istikrarla büyümeye devam ediyor. Türkiye bölgesel meselelerde dik duruyor. Onurlu, ilkeli bir duruş sergiliyor. Türkiye kendi gündemini kendi belirliyor. Biz yapay ve sanal gündemlere takılmıyoruz. Aziz milletimizi daha fazla huzura ulaştırmanın mücadelesini veriyoruz. Türkiye'nin barışı ve huzuru istemesinden rahatsız olanlar var. Türkiye üzerinde oynanan oyunlara asla eyvallah demez. Tüm oyunları bozacağız. 2023 hedeflerine ulaşacağız. Asla ümitsiz ve karamsar olmayacaksınız.
Mısırlı kardeşlerimiz şiddete başvurmadan kendilerine yönelik darbeye itiraz ediyorlar ve ne diyorlar benim oyum nerede? Bu bölgenin insanını koyun zannedenler şu an çok büyük şaşkınlık yaşıyorlar. 'Mısır'da darbeyi yaparız işimize bakarız' diye düşündüler. Ama Mısır halkı bu oyunu bozdu, bu tuzağı alt üst etti. Benzer bir senaryoyu Türkiye'de uygulamak istediler. Ağaç diyerek çevre diyerek insanları sokağa döktüler. Türkiye'de demokrasiye sahip çıkanları 'koyun' olarak gördüler. Göbeğini kaşıyan adam dediler, kömürcü makarnacı dediler. Bizim değerlerimize hakaret ettiler. Başörtülü kızlarımıza hakaret ettiler. Millet sandığına sahip çıktı. Bu aziz millet meydanlara koşarak milli iradeye sahip çıktı. Artık meydan boş değil şimdi en büyük meydana gidiyoruz. Sandık meydanı... nbsp;
Halkın iradesine saygı duymayanları orada sorgulayacağız. Halklar artık tercihlerine çok güçlü şekilde sahip çıkıyor. Birileri iki yüzlü davranabilir. Biz irademizi ortaya koyacağız. Eğer onların bir tuzağı varsa Allah'ın da milletin de bir tuzağı var. Biz hiç ayrımcılık yapmadık. Bu devlet karşısında herkes birinci sınıf vatandaştır. Biz 76 milyonu bir ve beraber gören hep beraber kucaklayan ve hepsine eşit mesafede duran bir iktidarız.
Sizden bir cevap bekliyorum. 10 yıl önce Bingöl'e havalimanı yapılacak denilse inanır mıydınız? Bugün bunu açtık. Önümüzdeki hafta Kastamonu Havalimanı'nı açacağız. Burdan Şırnak'a müjde veriyoruz. Bu ülkenin eski siyasetçilerinden Şerafettin Elçi Havalimanı'nı açacağız. 26 havalimanı ile geldik şu anda ise 50'yi aşıyoruz. Hava yolu halkın yoludur. Şartları daha da geliştireceğiz. Nereden nereye geldik. Bingöl depreminde hemen ertesinde bu kardeşiniz hemen Bingöl'e geldik. O zaman dedik biz Bingöl'ü yeniden inşaa edeceğiz dedik. Aynı şey Van'da da oldu.
Biz bu milletin hizmetkarıyız. Kurulan tuzaklara karşı çok dikkatli olmalıyız. Büyüyen güçlenen Türkiye'yi tahriklere karşı sabırlı olmalıyız. Bugünlere her türlü sabotajı aşarak geldik. Geleceğin büyük ve güçlü Türkiye'sine beraber ulaşacağız.
Biz sorumluluğumuzun farkındayız. Çözüm sürecine karşı her türlü oyunun oynanacağını biliyorduk. Türkiye'nin çözüm sürecini başarıyla tamamlayıp geleceğe çok daha güçlü şekilde ilerlemesinden rahatsız olanlar var. Biz bunlara aldanmayacağız. Tencere tava çalanlara aldanmayın. Halkını rahatsız eden bu insanlar demokratik bir arayış içinde değiller. Çevrecilik noktasında gürültü kirliliği yaparak çevreyi katlediyorlar. Annelerin babaların gözyaşını dindirmek için yolumuza devame deceğiz. Bu süreci kesintiye uğratmak isteyen kim olursa olsun bunun vebalinden kurtulamaz ve bunun hesabını veremezler. Bu sürece sımsıkıya sahip çıkmalarını istiyorum. Siz bu sürece sahip çıkarsanız bu süreç muhakkak hedefine ulaşacaktır. Sevgili kardeşlerim bugün Bingöl'de tarihi birgün yaşıyoruz. Büyük bir yatırım kazandırıyoruz. Bingöl'ün içme suyu problemini çözeceğiz. Kentsel dönüşüme hızla devam edeceğiz. Çözüm süreciyle birlikte Bingöl'de özel sektör yatırımları artıyor.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...