Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Onun işi dava açmak

Onun işi dava açmak

YAŞAM Haberleri

Daha önce öğretmen olan ve çeşitli kurumlarda da yazarlık yapan Bilal Denge, açtığı davalarla yayınevlerini canından bezdirdi.

Denge’nin davalık olduğu Kırmızı Beyaz, Bilfen, Gendaş, A1, Üçgen, Arı Yayıncılık gibi 40 şirket, mahkeme kapılarına gitmekten bunaldıklarını dile getirdi. Gendaş’ın yetkilisi Turan Kaya, Denge için “Türkçe öğretmeni olmasına rağmen, matematik, fen bilgisi, hayat bilgisi branşlarında kitaplar yazmış. Dershanelerde her derse girmiş. Türkiye’nin 40 civarında seçkin eğitim yayıncısından ‘Benim kitaplarımdan alıntı yaptınız’ iddiasıyla para sızdırıyor. Para vermeyenlere dava açıyor. Mahkemeye gitmekten iş yapamaz hâle geldik” iddialarında bulundu. Arı Yayıncılık’tan Aytaç Ağdağ ise şunları öne sürdü: Alıntı yapıldığını iddia ettiği konular çok komik. Anonim olan Nasreddin Hoca fıkralarını ‘ilk ben kullandım ve siz yayınevleri bunları kitaplarımdan aldınız’ diyerek dava açıyor. Bunları suç saymayan savcılara da dava açıyor. Aleyhine karar veren bilirkişileri ağır cezaya yada organize şubeye şikayet ederek sindirmeye çalışıyor...

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...