Erdoğan, Sudan’dan 110 milyon avroluk anlaşma ile döndü

Erdoğan, Sudan’dan 110 milyon avroluk anlaşma ile döndü

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sudan, Çad ve Tunus’u kapsayan Afrika turuna katılan Türk medikal firması Kanimed Sağlık Çözümleri AŞ yetkilileri, geziden 110 milyon avroluk iş birliği mutabakatıyla döndü.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Erdoğan Maraşlıoğlu, Sudan’da Hartum Sigortası ile anlaşarak niyet mektubu imzaladıklarını belirterek, “5 yıl sürecek ve iş bitiminde 110 milyon avroyu aşacak bir sözleşme olacağını düşünüyorum. Bizim işimizde her zaman az hasta garantisi vardır. Bunun evrilebileceğini, verdiğimiz hizmete ek parametreleri de ekleyince rakamın yükseleceğini söyleyebilirim” dedi. Afrika’da bu sektörde, başta ABD, Fransa ve Almanya olmak üzere Batılı ülkelerin söz sahibi olduğunu vurgulayan Maraşlıoğlu, “Laboratuvar cihazlarında kullanılan, birebir aynı solüsyonlar bazı ülkelerde 40 dolara, bazılarında ise 650 dolara satılıyor. Her ülke sömürebildiği kadar kaynağı o ülkeden alıyor. Biz 6,6 dolar olan bir hizmet için 2,8 dolar civarına inebileceğimizi düşünüyorum, üstelik çok daha yüksek bir kaliteyle” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...