Mültecilerin hayatı teknoloji ile değişecek

Mültecilerin hayatı teknoloji ile değişecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Türk Telekom, TÜBİTAK, Boğaziçi Üniversitesi, ulusal ve uluslararası kurumlar ile 3,5 milyon mültecinin sorunlarına çözüm geliştirmek için büyük veri yarışması düzenliyor.

Yarışmada güvenlik, sağlık, eğitim, işsizlik ve sosyal entegrasyon kategorilerinin her birinin birincisine 10 bin lira ödül verilecek. Yarışmaya başvuru d4r.turktelekom.com.tr adresinden yapılacak. Türk Telekom Strateji, Planlama ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Fırat Yaman Er “Bu projeyle Türk Telekom’un büyük verisini kullanarak çocuk rehabilitasyon merkezlerinin kurulmasına, muhtemel bulaşıcı hastalıkların takibine, konteyner kentlerden şehir merkezlerine göç hareketlerinin takip ve yönlendirmesine, eğitim ve sağlık alanında ihtiyaçlara yönelik hizmet noktalarının doğru lokasyonlarda oluşturulmasınadestek olmayı amaçlıyoruz” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...