Sedat Şahin'e 3 kez müebbet

/ Kaynak: CHA
Sedat Şahin'e 3 kez müebbet

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Sahra operasyonu kapsamında açılan davanın bir numaralı sanığı Sedat Şahin, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten adam öldürmeye azmettirmek, yağma' ve 'Hürriyeti tahdit' suçlarından 3 kez müebbet ve 40 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sahra operasyonu kapsamında açılan davanın bir numaralı sanığı Sedat Şahin, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten adam öldürmeye azmettirmek, yağma' ve 'Hürriyeti tahdit' suçlarından 3 kez müebbet ve 40 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin'in bir kez müebbet hapis cezasına çarptırıldığı davada Sedat Şahin'in oğlu Nihat Şahin'ine de 30 yıl hapis cezası verildi. nbsp;İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya başka suçtan tutuklu sanıklar Sedat Şahin ve kardeşi Vedat Şahin'in de aralarında olduğu 15 sanık katıldı. Önceki oturumlarda sanık savunmaları tamamlanan, savcı tarafından mütalaası verilen davanın bugünkü duruşmasında tüm delillerin toplandığı, araştırılacak başka bir konu da bulunmadığı belirtilerek açık yargılamaya son verildiği belirtildi. nbsp;Ardından da mahkeme heyeti, yargılanan sanıklarla ilgili kararını açıkladı. Buna göre sanık Sedat Şahin hakkında "Örgüt lideri sıfatıyla Adnan Acar, Murat Polat ve Hüseyin Saral'ın tasarlayarak öldürülmesi" suçlarından 3 kez müebbet hapis cezası verildi. Şahin hakkında ayrıca "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, yağma, hürriyeti tahdit ve Necdet Selimoğlu'nun öldürülmesine teşebbüs" suçlarından da 40 yıl 5 ay hapis cezası verildi.


Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin, "Murat Polat'ın öldürülmesini azmettirmek" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Vedat Şahin'in de ayrıca "Suç işlemek amacıyla örgüt yönetmek, Hüseyin Saral'ın öldürülmesine yardım etmek, Hüseyin Dere'nin öldürülmesine teşebbüs etmek ve yağma" suçlarından toplam 32 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmedildi.


Sedat Şahin'in oğlu Nihat Şahin'in, "Örgüt yöneticiliği", "Adam öldürmeye teşebbüs" ve "Yağma" suçlarından 30 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldığı duruşmada İtalya'da öldürülen Hüseyin Saral'ın eniştesi Mehmet Ali Büyüksarıoğlu hakkında ise "Saral'ın öldürülmesine yardım etmek", "Yağma" ve "Tehdit" suçlarından 20 yıl hapis cezası verildi.


Ayrıca 36 sanık hakkında ise 5 yıldan müebbet hapis cezası kadar değişen çeşitli hapis cezaları verildi. 58 sanık hakkında ise beraat ve zamanaşımı nedeniyle düşme kararları verildi.


Yargılama sürecinde ölen sanıklar Birkan Bozdemir, İzzet Atalar, Şaban Hakan Tükenmez, Atalay Cebesoy ve Cüney Koçak hakkındaki davaların ise düşürülmesi karara bağlandı.


GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...