Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uzmanı açıkladı, altın ne zaman düşecek, işte kritik tarih

- Güncelleme:
Uzmanı açıkladı, altın ne zaman düşecek, işte kritik tarih

Ekonomi Haberleri

Para ve altın piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, Darphane'de bekleyen 3 ton altın olduğunu belirterek, 'Bugün ya da pazartesi günü iki tonluk altın piyasaya gelecek' dedi.

Para ve altın piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk'ten altın fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalar. Para ve altın piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, çeyrek almak isteyenlere şu öneriyi yaptı. "Hangi gün ihtiyaç varsa, o gün altın alın. Çünkü altın fiyatları bundan sonra düşebilir. Belki bayramdan sonra 120-125 liraya kadar çeyrek alma fırsatınız olabilir." nbsp;Para ve altın piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, Darphane'de basılmış teslimi beklenen 3 ton altın olduğunu belirterek, "Yetkililerle yaptığımız konuşmada bunun iki tonunun piyasaya verilmesini önerdik. Onlar da konuya sıcak baktılar. Ya bugün ya da pazartesi günü iki tonluk altın piyasaya gelecek" dedi. nbsp;Yıldırımtürk, Altın Fiyatları 'ndaki hareketleri şu anda farklı gibi görünse de, nisan ayındaki gibi olmadığını söyledi. nbsp;"Darphane greve gitti" söylemiyle altın fiyatlarının daha fazla gündeme geldiğini dile getiren Yıldırımtürk, şunları söyledi, 'Şu anda 135 lira olması gereken çeyrek altın satışının, Darphane'nin greve gidiyor olması, kuyumcuların ellerinde stok olmasına rağmen grevin ne kadar süreceğinin belli olmaması ve ramazandan sonra düğünlerin tekrar başlayacak olması nedeniyle biraz daha temkinli satış yapan bir esnaf grubu var. Dolayısıyla kuyumcu elindeki malın bedelini biraz daha fazla istiyor."
nbsp;Şu anda çeyrek fiyatları 135 lira olması gerekirken, 155 lira fiyat istendiğini belirten Yıldırımtürk, talebin düşük olduğunu kaydetti.
Sektörün uzun süredir düşük işlem hacminden dolayı elinde fazla stok bulundurmadığını vurgulayan Yıldırımtürk, sözlerine şöyle devam etti: "Dolayısıyla bugünlerde altında bir bulunmamazlık söz konusu. 135 liralık altının kısa sürede 155 liraya ya da daha üstüne çıktığını gördük. Yani altın yaklaşık 20-30 lira kadar normal olması gereken fiyatın üzerinden satılıyor şu an. O da altının bulunamamasından dolayı oldu bu fiyat artışı. Daha sonra sektör yaz aylarında çeyrek altının daha fazla istendiğini bildiği için, fiyatlarda düşüşün olacağına inandığı için her hafta o günden sonra Darphane'ye cumhuriyet altını basımı için altın götürdü. Biraz gecikmeli de o olsa onun bir kısmını aldı ve stoklarında var. Bu arada Darphane'de basılmış teslimi beklenen 3 ton altın var.
Yetkililerle yaptığımız konuşmada bunun iki tonunun piyasaya verilmesini önerdik. Onlar da konuya sıcak baktılar. Ya bugün ya da pazartesi günü iki tonluk altın piyasaya gelecek. Dolayısıyla rezervlerde ve stoklarda biraz daha artış olacak. Fiyatlarda da baskı ortadan kalkabilir. Dolayısıyla çeyrek almak isteyenlere önerimiz şu; hangi gün ihtiyaç varsa, o gün altın alın. Çünkü altın fiyatları bundan sonra düşebilir. Belki bayramdan sonra 120-125 liraya kadar çeyrek alma fırsatınız olabilir."
Yıldırımtürk, yakın zamanda Darphane ile Basın-İş Sendikası arasında bir anlaşma sağlanabileceğini belirterek, "Çünkü 15-20 kişinin grevden vazgeçip çalışmaya başladığı söyleniyor" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...