'Ethem Sarısülük'ü vuran polis ölmemek için meşru müdafaa yaptı'

- Güncelleme:
'Ethem Sarısülük'ü vuran polis ölmemek için meşru müdafaa yaptı'

GÜNDEM Haberleri

Gezi Parkı eylemleri sırasında Ethem Sarısülük'ün, polis memurunun silahından çıkan kurşunlarla ölmesine savcı 'meşru savunma' dedi.

Ankara'daki Gezi Parkı eylemleri sırasında Ethem Sarısülük'ün, polis memuru A.Ş'nin silahından çıkan kurşunlarla hayatını kaybetmesi hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı ve mahkemeye sunuldu. Savcılık iddianamede 'meşru müdafaa' nitelemesi yaptı. Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar, sanık polis memuru A.Ş.'nin 'meşru savunma sınırının kasıt olmadan aşılması' suçundan verilecek cezanın miktarının 1 yıl 4 aydan 5 yıla kadar olduğunu söyledi. Bayraktar, Hürriyet Dünyası'na şu açıklamalarda bulundu: "İddianamede TCK'nın 81. Maddesi ve 27-1. maddesinin uygulanması istendi. Bu iddianameyi hazırlayanlar kameralara baksınlar. Bu iddianame siyaset, polis, yargı işbirliğinin tescilli belgesidir. Bu iddianame bu şekliyle kabul edilirse, sanık polise meşru savunma ve taksir hükümleriyle 1 yıl 4 ay ceza verilerek dosyanın kapatılacağından endişe ediyoruz. Çünkü alt sınırdan verilecek 1 yıl 4 aylık ceza iki yılın altında olduğu için ertelenebilme imkanı da olacak. Bu iddianame aileyi çok üzdü. Mahkemenin kabul etmesi halinde inceleyerek gerekli itirazlarımızı da yapacağız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...