Cumhuriyet gazetesinin muhabiri Emre İper'e tahliye

Düzenleyen:
Cumhuriyet gazetesinin muhabiri Emre İper'e tahliye

GÜNDEM Haberleri

Cumhuriyet gazetesi muhasebe çalışanı Emre İper, tutuklululuğun 267. gününde tahliye edildi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen celse arası kararda, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, ByLock yazısının İstanbul Başsavcılığı'na intikal ettiği belirtilerek, "Gelen raporda mor beyin uygulamaları neticesi ByLock uygulamasını FETÖ/PDY üyeliği kapsamında kullandığından bahisle hakkında soruşturma ve kovuşturma bulunan ekli listedeki kişilerin aslında ByLock uygulamasına özgülenmiş IP'lere iradeleri dışında yönlendirildiği, bu durumda bu listede yer alan kişilerin kasten ByLock uygulamasını örgütün haberleşme aracı olarak kullanmadığı tespitine yer verilmiştir" denildi. 

Kararda, Emre İper'in "Ortaya çıkan durum ve koşular ile delil durumunun sanığın lehine değişmesi, tutukluluğun bu aşamadan sonra zorunlu bir tedbir olarak görülemeyeceği" belirtilerek tahliyesine karar verildiği kaydedildi. Mahkeme, tahliye verdiği İper'e yurtdışına çıkış yasağı koydu.   

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...