Teravih namazında utanç tablosu

- Güncelleme:
Teravih namazında utanç tablosu

GÜNDEM Haberleri

Tayland'a sığınan Myanmar Müslümanlarının toplu halde kıldığı ilk teravih namazında secdeye varan göçmenlere 'numara' verilmesi tepki doğurdu.

Tayland'a sığınan Myanmar Müslümanlarının toplu halde kıldığı ilk teravih namazında secdeye varan göçmenlere "numara" verilmesi tepki doğurdu. Myanmar'ın batısında bulunan Rakhine (Arakan) eyaletinde iktidarı elinde bulunduran Rakhine Budistleri, geçen yılın Mayıs ayında Rohingya Müslümanları'na yönelik bir katliam başlattı. Bu güne kadar 250'den fazla kişinin öldüğü olaylarda 150 bin Rohingya Müslümanı budistler tarafından yakılan evlerini terk ederek başka ülkelere sığındı. Bu ülkelerden biri de Tayland'dı. Ancak Tayland'a sığınan Rohingya Müslümanlarının toplu halde kıldığı ilk teravih namazında ayıp ortaya çıktı. Secdeye varan göçmenlere "numara" verilmesi tepki doğurdu. Tayland Başbakanı Yingluck Shinawatra geçen hafta Türkiye'ye gelmiş ve Başbakan Erdoğan ile görüşmüştü. İki lider Myanmar'da yaşanan Budist katliamı başta olmak üzere, bölgesel ve uluslararası gelişmeleri de ele almıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...