Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'THY satıldı' haberlerine Maliye Bakanlığı'ndan açıklama

'THY satıldı' haberlerine Maliye Bakanlığı'ndan açıklama

GÜNDEM Haberleri

Maliye Bakanlığı, medyada yer alan 'Türk Hava Yolları Satılıyor' haberleri üzerine açıklama yaptı. Açıklamada THY'nin satıldığına ilişkin iddiaları yalanlandı.

Maliye Bakanlığı, nbsp;'Bugün bazı internet sitelerinde Türk Hava Yolları AO (THY) hisselerinin özelleştirilmesine yönelik 'Türk Hava Yolları Satılıyor' şeklinde haberler yer almaktadır. THY hisselerinin özelleştirilmesine yönelik yapılan bu haberler gerçeği kesinlikle yansıtmamaktadır" ifadeleriyle THY'nin satıldığına ilişkin iddiaları yalanladı. Maliye Bakanlığı, bugün bazı internet sitelerinde Türk Hava Yolları AO (THY) hisselerinin özelleştirilmesine yönelik "Türk Hava Yolları Satılıyor" şeklinde haberlerin yer aldığı belirtilerek, THY hisselerinin özelleştirilmesine yönelik yapılan bu haberlerin gerçeği kesinlikle yansıtmadığı bildirildi. Konuya ilişkin Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün bazı internet sitelerinde THY hisselerinin özelleştirilmesine yönelik "Türk Hava Yolları Satılıyor" şeklinde haberler yer aldığı ifade edildi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca (ÖİB) net bir şekilde yalanlandığı halde aynı içerikli haberlerin devam ettirildiğine işaret edilen açıklamada, THY hisselerinin özelleştirilmesine yönelik yapılan bu haberlerin gerçeği kesinlikle yansıtmadığı vurgulandı.
Halihazırda THY'deki kamu payının özelleştirilmesi ile ilgili de herhangi bir çalışmanın olmadığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Özelleştirme programında olan şirketlerle ilgili yapılan çalışmalarda idareye yardımcı olmak üzere danışman görevlendirilmesi uzun yıllardır var olan bir uygulamadır. THY sermayesinde bulunan kamu payları ile ilgili olarak
Özelleştirme İdaresi'ne yardımcı olmak üzere daha önce görevlendirilen
danışmanın görev süresi 3 Mart 2013 tarihinde sona ermiştir. Bu çerçevede 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun ve ilgili mevzuat uyarınca Danışmanlık hizmeti alımı çerçevesinde, THY sermayesindeki kamu payı ile ilgili olarak İdareye yardımcı olmak üzere THY, bağlı ortaklık ve iştiraklerinin Global Havacılık sektöründe yaşanan gelişmeler çerçevesinde idari, mali, hukuki durumlarının, maliyet yapılarının analizi, operasyonel performanslarının belirlenmesi, büyüme stratejilerinin, gelişiminin ve faaliyetlerinin izlenmesi, değerlendirilmesi, raporlanması ve gerektiğinde özelleştirme stratejilerinin belirlenmesine yardımcı olmak üzere havayolu sektörüne yönelik teknik bilgi ve tecrübe birikimini haiz bir danışmanlık şirketinden hizmet alınması amacıyla gerçekleştirilen bir çalışmadır.
Ayrıca, sermayesindeki yüzde 49,12 oranındaki kamu payı özelleştirme kapsam ve programında bulunan THY, Türk Ticaret Kanunu, SPK ve ilgili mevzuata göre ticari faaliyet gösteren, hisselerinin büyük kısmı onbinlerce küçük yatırımcı tarafından elde tutulan bir değerdir. Basında yer alacak haberlerde bu hassasiyet göz önünde bulundurulmalıdır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...