Lodosta eriyen karlar 10 balıkçı teknesini batırdı

Düzenleyen:
Lodosta eriyen karlar 10 balıkçı teknesini batırdı

YAŞAM Haberleri

Balıkesir'in Edremit Körfezi'nde geceden beri devam eden yağmur ve lodos sebebiyle Kazdağları'nda eriyen kar suları teknelerin batmasına yol açtı.

Akşamdan beri devam eden ve yaklaşık metrekareye 60 kilogram şeklinde düşen yağmur Kazdağları'ndaki karları eritti. Lodos fırtınasından teknelerini kurtarmak için Şahin Deresi’ne demirleyen balıkçılar bu sefer de aniden gelen yüksek su debisi ile karşı karşıya kaldı. Normalin 3 katına kadar artan sularda 10 balıkçı teknesi bağlı oldukları kayalıklara vurarak parçalanarak battı. Şahinderesi içerisinde bağlı bir teknenin sahibi Sezer Yiğiter, “Yağmur çok yağdı. Dereler zamanında temizlenmediği için dağda eriyen karların suları teknelerimizi vurdu. Bizde de biraz ihmalkarlık var. Zamanında gelip teknelerimizi güvenli noktalara çekerek batmasını önleyebilirdik” dedi. Yetkililer su baskınlarına karşı hazırlıkların yapıldığını ifade etti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...