Başbakan Erdoğan Şırnak'taki yeni havalimanının adını açıkladı

Başbakan Erdoğan Şırnak'taki yeni havalimanının adını açıkladı

GÜNDEM Haberleri

Yapımı tamamlanan ve açılışı yapılacak olan Şırnak'taki havalimanının adını Başbakan Erdoğan açıkladı.

Yapımı tamamlanan ve açılışı yapılacak olan Şırnak'taki havalimanının adıBaşbakan Erdoğan açıkladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl Havaalanı'nın açılışında yaptığı konuşmada Şırnak 'taki havalimanının yapımının tamamlandığını belirtti ve verilen adı açıkladı. Erdoğan, "Bu ülkenin eski siyasetçilerinden, eski bakanlarından, Şırnak'ın evladı, Şerafettin Elçi Havalimanı'nı açacağız. Zira bizim kitabımızda ayrımcılık yok. Biz farklıyız. Bu noktada halkımızın tümünü kucaklıyoruz" dedi.
-Elçi ailesinde heyecan ve mutluluk-
Başbakan Erdoğan'ın Bingöl Havalimanı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, yapımı tamamlanan Şırnak Havalimanı'na eski bakanlardan ve Diyarbakır bağımsız milletvekili iken geçen yıl hayatını kaybeden Şerafettin Elçi'nin adının verileceğini belirtmesi Elçi ailesinde heyecan ve mutluluk oluşturdu.
Şerafettin Elçi'nin oğlu Heja Elçi, yaptığı açıklamada, kararın Elçi ailesine onur verdiğini söyledi.
"Çok yerinde ve doğru bir karar. Hepimiz onurlandık, şeref duyduk." diyen Elçi, babasının tüm bölge için önemli bir isim olduğunu vurguladı.
Şerafettin Elçi'nin ağabeyinin oğlu olan Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi de, kararın Elçi ailesinin yanı sıra bütün Kürtleri fazlasıyla mutlu ettiğini belirtti.
Kararın barış sürecine de katkı sunacağına inandığını vurgulayan Elçi, "İki taraf arasında sarsıntıya uğramış güvenin tamamlanması ve sürecin başarıya ulaşmasına bu karar büyük katkı sunacaktır. Bu, tüm Elçi ailesi ve Elçi'yi sevenleri de fazlasıyla mutlu eden çok isabetli bir karardır." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...