Erdoğan açıkladı, olay çıkaran üniversiteliler yandı

Erdoğan açıkladı, olay çıkaran üniversiteliler yandı

GÜNDEM Haberleri

Bingöl Üniversitesi iftar programına katılan Başbakan Erdoğan, üniversitelerde özel güvenlik döneminin sona ereceğini söyledi.

Bingöl Havalimanı'nın açılışı için kente giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl Üniversitesi iftar programına katıldı. İftar sonrası bir konuşma yapan Erdoğan, üniversitelerde özel güvenlik döneminin sona ereceği sinyalini verdi. Üniversitelerde özel güvenliğin yerini ise devletin güvenlik güçleri alacak. İşte Erdoğan'ın açıklamaları... "Son aylarda yaşanan olaylara değinerek "Eğer şiddet varsa şiddetin karşılığı şiddettir. Bunu herkes böyle görecek. Onun içinde devlet üniversitelerinde artık güvenlik gücü olarak çok kısa zamada onu da söylüyorum artık biz özel güvenlik değil, devletin kendi güvenlik güçlerini üniversitelerimze yerleştireceğiz.Çünkü buralarda da çok farklı şeylerin olduğunu görmek, yaşamak bizi ayrıca bir sorumluluğa itiyor."
MEVLANA'NIN SÖZÜ
nbsp;Sabır, acziyet demek değildir. Bizler için sabır dikilen bir fidanın boy vermesini beklemek gibidir. Sabır aslında ileri görüşlülük geleceği düşünmek hayal etmek ve geleceği inşa etmek demektedir. Mevlana ne güzel söylemiş:
nbsp;"Açlığa sabredersin adı oruç olur. Acıya sabredersin metanet olur. İnsanlara sabredersin adı hoşgörü olur. Özleme sabredersin adı hasret olur. Sevgiye sabredersin adı aşk olur."
nbsp;"HALKIN İRADESİ KARŞISINDA AYAKTA DURAMADILAR"
nbsp;İşte biz de böyle bir sabır içerisindeyiz. Bugüne kadar çok baskı ve provakasyon gördük. Çok hakaret işittik. Ama metanetle bunların hepsinin üstünden sabrederek geldik. Dik durarak ülkemizi, milletimizi selamete erdirdik. Sabreden zafere erişir. Demokratik hayatımız boyunca birçok darbe yaşandı. Hiçbir darbenin ve muhtıranın uzun vadede halkın iradesi karşısında ayakta duramadığını gördük. Biz kardeşliği çıkara dayalı bir ortaklık olarak görmeyiz. Aziz milletimiz bu konuda kardeşlik dersi vermiş, her türden etnik kimlik ayrımını benliğinden söküp atan milletimiz, kardeşinin acısını paylaşmıştır.
nbsp;"ZULME KAYITSIZ KALAMAYIZ"
nbsp;Suriye'de bombalar altında iftar açan, Mısır'da askeri darbeye maruz kalan kardeşlerimizin acısını yaşıyoruz. Dış politika konusunda akıl verenler var. 'Türkiye'nin dış politikası iflas etmiştir' diyorlar. Sınır komşularımızda yaşanan zülme kayıtsız kalamayız. Biz dilsiz şeytanlar gibi olamayız. Kardeşlerimiz acı çekerken 'aman sende' diyemeyiz. Ya elimizle ya da dilimizle müdahale edeceğiz.
nbsp;Çözüm sürecinde sabotajlar, provokasyonlar yaşansa da üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz.
nbsp;"OLAYLARI MEYDANLARA GETİRENLERE SORUYORUM"
nbsp;Son zamanlardaki olayları meydana getirenlere soruyorum:
nbsp;Neye dayanarak bu adımları attılar? Neleri yoktu? Eğer bunlar öğrenci ise ne şikayetleri vardı? Onlar bize sürekli burs sorunlarıyla geliyorlardı. Bursu, kişi başı 480 liraya çıkardık. Böyle bir iktidar anlayışı varken bu iktidarın karşısında camı çerçeveyi indiren bir anlayış var. Bu zihniyet, medeni olamaz.
nbsp;"DEVLET ÜNİVERSİTELERİNE DEVLET GÜCÜ YERLEŞTİRECEĞİZ"
nbsp;Herkesin bilmesini istiyorum. Gençlik veya gençliğin üstü. Bir defa fikrine düşüncene inanıyorsan, karşı düşünceye de inanacaksın. İnancına güveniyorsan, karşı inanca da saygı duyacaksın. Ancak olayı şiddete taşımayacaksın. Şiddete taşıdığın anda şiddeti görürsün. Bunu herkes böyle bilsin. Kim ne yazarsa yazsın, kim nereye sıkıştırırsa sıkıştırsın. Eğer şiddet varsa şiddetin karşılığı şiddettir. Bunu herkes böyle görecek. Onun içinde devlet üniversitelerinde artık güvenlik gücü olarak çok kısa zamada onu da söylüyorum artık biz özel güvenlik değil, devletin kendi güvenlik güçlerini üniversitelerimze yerleştireceğiz.Çünkü buralarda da çok farklı şeylerin olduğunu görmek, yaşamak bizi ayrıca bir sorumluluğa itiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...