ABD'de büyük buluş, 20 yaşında ışın kılıcı geliştirdi

ABD'de büyük buluş, 20 yaşında ışın kılıcı geliştirdi

TEKNOLOJİ Haberleri

ABD'de yaşayan 20 yaşındaki bir genç, evinde yaptığı 'ışın kılıcı'yla kağıt, kibrit ve pin pon topu gibi nesneleri ateşe veriyor.

Evinde buluşlar yapmaya meraklı 20 yaşındaki bir genç, Yıldız Savaşları hayranlarını kıskandıracak bir ışın kılıcı geliştirdi. ABD'nin Illinois eyaletindeki Eureka kentinde yaşayan Drake Anthony, 12 yaşında başladığı lazer geliştirme tutkusunu en sonunda milyonların ilgisini çekecek bir buluşa dönüştürmeyi başardı. 20 yaşındaki Anthony, DLP projektöründen (dersliklerde kullanılan türden) elde ettiği 9 mm ve 450 nanometre (nm) parçalarla bir araya getirdiği ışın kılıcını, iki adet 18650 liytum iyon batarya (dizüstülerde bulunuyor) ile çalıştırdı. İnternette 'Styropyro' adıyla gezinen Anthony, nbsp; hazırladığı videoda ışın kılıcının marifetlerini gösteriyor. Kağıdı delip geçen, ping pong topunu müthiş bir parlaklık saçarak yakan, elektrik bandını anında tutuşturan ışın kılıcı, mukavvayı bile rahatça yakıyor. Dahası, güneş enerjili küçük oyuncak arabanın üzerinde tutulduğunda, oyuncak hızla hareket ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...