Başbakan Erdoğan, 'Molotoflu gençlik istemiyoruz'

Başbakan Erdoğan, 'Molotoflu gençlik istemiyoruz'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, Bingöl'de katıldığı iftar yemeği sonrası yaptığı konuşmada son dönemde yaşanan olaylara değindi, "Molotofkokteyliyle, palayla dolaşan bir gençlik biz arzu etmiyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Bingöl'de katıldığı iftar yemeği sonrası yaptığı konuşmada son dönemde yaşanan olaylara değindi, "Molotofkokteyliyle, palayla dolaşan bir gençlik biz arzu etmiyoruz" dedi. Başbakan Erdoğan, Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi bahçesinde sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, kanaat önderleri, işadamları ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen iftara katıldı. nbsp;İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Erdoğan, "Biz hiçbir öğrencimizin hayatını tehdit altında görmek istemeyiz. Molotofkokteyliyle, palayla, şununla bununla dolaşan bir gençlik biz arzu etmiyoruz" diye konuştu. Karşı inançlara saygı duyulması gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Eğer şiddet varsa, şiddetin karşılığı şiddettir. Bunu herkes böyle görecek" ifadelerini kullandı.
Erdoğan'ın konuyla ilgili şunları söyledi:
"Türkiye ekonomisi ve dış politikasıyla geleceğe farklı bir şekilde yürüyor. Bu sürecin bozulmaması için her birimiz, büyük bir hassasiye içerisinde geleceğe yürümek durumundayız. İçeriden ve dışarıdan ülkemizi hedef alacak provokasyonlara karşı kararlı bir duruş sergilemek durumundayız.
Her karşı düşünceye saygımız var ama şiddete asla saygımız yok. Şunu herkesin bilmesini istiyorum; gençlik veya gençliğin üstü, bir defa fikrine ve düşüncene inanıyorsan, karşı düşünceye de inanacaksın. İnancına güveniyorsan, karşı inanca da saygı duyacaksın ancak olayı şiddete taşımayacaksın.
Şiddete taşıdığın anda, şiddeti görürsün. Bunu herkes böyle bilsin. Kim ne yazarsa yazsın, kim nereye şunu sıkıştırırsa sıkıştırsın, eğer şiddet varsa, şiddetin karşılığı şiddettir. Bunu herkes böyle görecek.
Onun için de devlet üniversitelerinde çok kısa zamanda; özel güvenlik değil, devletin kendi güvenlik güçlerini görevlendireceğiz. Çünkü buralarda da çok farklı şeylerin olduğunu görmek, yaşamak bizi ayrıca bir sorumluluğa itiyor. Biz hiçbir öğrencimizin hayatını tehdit altında görmek istemeyiz. Molotofkokteyliyle, palayla, şununla bununla dolaşan bir gençlik biz arzu etmiyoruz.
Herkes bilgisiyle, düşüncesiyle, bilgisayarıyla dolaşsın, ne yapacaksa bununla yapsın. Kimsenin kimseye şiddet uygulamaya hakkı yoktur. Hoşgörü, sabır ve dayanışmayla ülkemize yönelen, bizleri tehdit eden her türlü oyunu el birliğiyle bozacağız.
Ülkemizde son zamanlardaki olayları meydana getirenler, acaba bunların neyi eksikti? Neye dayanarak bu adımları attılar. Neleri yoktu? Eğer bunlar üniversite gençliğiyse, bizim karşımıza daha önceden harç vs. nedeniyle çıkıyorlardı. Şimdi harç var mı? Yok. Göreve geldiğimizde 45 lira burs alıyorlardı, şimdi 280 lira burs alıyorlar. 200 lira da beslenme yardımı... 480 lira öğrenciye destek olan bir iktidar var.
Lisans üstü öğrencilere 590 lira destek veren bir iktidar var. Böyle bir yaklaşım içerisinde olan bir iktidarın karşısında, cam, çerçeve, kamu özel demeden her tarafı perişan eden bir anlayış var. Bu anlayışlar medeni olamaz, bunları aşmalıyız."
'İLK AŞAMA BİLE BÖLGENİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ'
Erdoğan, konuşmasında çözüm sürecine yönelik değerlendirmelerde de bulundu. Sürecin ilk aşamasının bile bölgede büyük bir canlanma sağladığına işaret eden Erdoğan, "Aylardır bölgeden acı haber almıyoruz. Boşaltılan köylere geri dönülüyor. Bunun yanında ticaretin canlandığını, yatırımlara dair umutların arttığını, işsizliği çözmeye yönelik önemli adımların atıldığını görüyoruz. Sadece adı ve ilk aşaması bile bölgenin çehresini bu kadar değiştiren çözüm sürecinin, ileriki aşamalarda bölgeyi nasıl bir refaha sevk edeceğini sizin takdirinize bırakıyorum" şeklinde konuştu.
'SÜRECİ SABOTE EDEN VEBALİNDEN KURTULAMAZ'
Başbakan Erdoğan, öncesinde Bingöl Havaalanı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada da çözüm sürecine değindi. Sürecin kararlı bir şekilde devam ettiğini kaydeden Erdoğan, "Süreci sabote eden kim olursa olsun, vebalinden kurtulamaz" dedi.
'İçeride ve dışarıda bazı çevrelerin Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olduğunu' belirten Erdoğan, özetle şunları dile getirdi: "Biz onların bu rahatsızlığı karşısında asla geri adım atmayız, atmayacağız da.Bu ülkenin eski siyasetçilerinden, eski bakanlarından, Şırnak'ın evladı, Şerafettin Elçi Havalimanı'nı açacağız. Zira bizim kitabımızda ayrımcılık yok. Biz farklıyız. Bu noktada halkımızın tümünü kucaklıyoruz.
Tüm Türkiye'nin oynanan oyunlara ve tuzaklara karşı dikkatli olmasını istiyorum. Bugünlere her türlü sabotajı aşarak ulaştık. Çözüm süreci son derece kararlı bir şekilde devam ediyor. Sürecin ilerlemesinden rahatsız olanlar var.
Türkiye'nin çehresini değiştirmek ve daha da büyütmek için ne gerekiyorsa kararlılıkla bunu yapacağız. Öyle tencere tava çalanlara falan aldanmayın. Halkını rahatsız eden bu insanlar, demokratik bir arayış içinde değiller. Tam aksine çevrecilik noktasında gürültü kirliliği yapmak suretiyle çevreyi katlediyorlar. Bu yaptıkları suçtur.
Çözüm sürecinden asla geri adım atmayacak, gençlerin akan kanını durdurmak, annelerin ve babaların göz yaşını dindirmek için sabırla sebatla yolumuza devam edeceğiz. Şunu bilmenizi isterim: Bu süreci sabote eden, akamete uğratan, kesintiye uğratmak isteyen her kim olursa olsun bunun vebalinden asla kurtulamaz. Bu süreci başarısızlığa uğramak için şark kurnazlığı içine girenler, tarihe ve bu millete bunun hesabını veremezler"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...