Dolar uçurumun kıyısında, Merkez Bankası da yanında

- Güncelleme:
Dolar uçurumun kıyısında, Merkez Bankası da yanında

Ekonomi Haberleri

Merkez Bankası'nın bugünü normal gün ilan etmesinin ardından kur 1,9640'a kadar çıkarak rekora yaklaştı. Sepet bazında TL tarihi zirvesini gördü.

Merkez Bankası'nın bugünü normal gün ilan etmesinin ardından devam eden yabıncı çıkışlarıyla dolar rekora yaklaştı. Repo ihalasinin açılmasının ardından dolar, TL karşısında yönünü yukarı çevirdi. Kur 1,9640'a kadar yükselerek, 1,9735 olan nbsp;tüm zamanların en yüksek düzeyine yaklaştı. Merkez Bankası'nın 50 milyon dolarlık döviz satım ihalesi açması sonrasında uçurumun kenarında dolaşan dolar 1,96'nın üzerinde işlem görmeye devam etti. Gün sonunda dolar 1,95'in üzerinde dengelendi. Sepet bazında TL de tutarın 50 milyon dolar olarak belirlenmesi sonraında 2,26'nın üzerine çıktı. Merkez Bankası (TCMB) normal gün uygulamasına bugün de devam ederek haftalık miktar yöntemi ile 19 Temmuz vadeli 6 milyar TL tutarında repo ihalesi açtı.
Merkez politika faizinden fonlama yaptığı günlerde bir kez en az 50 milyon dolar tutarında döviz satım ihalesi düzenliyor.
Merkez Bankası ek sıkılaştırmaya gittiği günlerde ise günde birkaç kez farklı tutarlarda döviz satım ihalesi açabiliyor.
1,9735'LE REKOR KIRMIŞTI
Dolar Pazartesi günü 1,9735'le rekor kırınca Merkez Bankası'ndan art arda döviz satım ihaleleri gelmişti. Son bir aydaki ihalelerin tutarı 6 milyar doları aştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...