Palalı Sabri Kazablanka'da, yakında dönecek

Palalı Sabri Kazablanka'da, yakında dönecek

GÜNDEM Haberleri

Taksim'de Gezi Parkı protestocularına pala ile saldırdığı gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan esnafın yurtdışına kaçtığı iddialarına zanlının avukatı cevap verdi.

Taksim Talimhane'de Gezi Parkı protestolarına elindeki pala ile saldırdığı gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan esnafın yurtdışına kaçtığı belirtildi. Zanlının avukatı ise yaptığı açıklamada müvekkilinin kaçmadığını, 1 hafta içerisinde Türkiye'ye döneceğini kaydetti. Taksim'de izinsiz gösteri yapan gruptakilere palayla saldırdığı gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan Sabri Çelebi'nin avukatı Turan Öner, müvekkilinin kaçmadığını, bir hafta sonra döneceğini söyledi. nbsp;Çelebi'nin 10 Temmuz Çarşamba günü 16.30'da THY'nin tarifeli uçağıyla Fas'ın Kazablanka şehrine kaçtığı iddiaları üzerine açıklama yapan avukat Öner, müvekkili hakkındaki iddiaların gerçek olmadığını kaydetti. nbsp;Avukat Öner, müvekkili Çelebi'nin yurt dışına kaçmadığını ifade ederek, şunları söyledi, 'Müvekkilimin eşi Fas'lı. Kayınpederi de kendi ülkesinde yaşamaktadır. Müvekkilim, kayınpederi ameliyat olduğu için eşi ve kızıyla birlikte ziyaret amaçlı Fas'a gitti. Pazar günü serbest bırakıldıktan sonra hakkında yakalama kararı çıkmadan önce, yani çarşamba günü gitti. Kendisiyle yaptığım görüşmede, kaçmadığını, 10 Ağustos tarihli dönüş bileti olduğunu söyledi. Ben de hakkında çıkan karar ve haberler nedeniyle bir hafta içinde dönmesini söyledim. Önümüzdeki hafta cuma (19 Temmuz 2013) gününe kadar Türkiye'ye dönecek. Şu ara sanırım bilet almaya çalışıyordur. Hakkındaki iddialar asılsızdır. Hiçbir yere kaçtığı yok."
GÖSTERİCİLERE PALA İLE SALDIRMIŞTI
Taksim Talimhane civarında, 6 Temmuz Cumartesi akşamı göstericilere pala ve döner bıçaklarıyla saldırdıkları gerekçesiyle Sabri Çelebi'nin de aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alınmıştı. Şüpheliler, 7 Temmuz'da savcılık sorgularının ardından "kasten yaralama" ve "kamu görevlisine mukavemet" suçlarından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilmiş, nöbetçi mahkeme de 4 şüphelinin serbest bırakılmasına karar vermişti.
Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Veysi Büyükkılıç, 9 Temmuz'da, Sabri Çelebi'nin serbest bırakılmasına itirazda bulunmuştu. Savcı, "suçunun vasıf ve maiyeti" ile "mevcut delil durumunu" itirazına gerekçe göstererek, şüpheli Çelebi'nin tutuklanmasını talep etmişti.
İtirazı dün karara bağlayan nöbetçi İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Sabri Çelebi'nin tutuklanması için hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...