2013 SBS tercih kılavuzu, 2013 MEB SBS sonuçları burada

- Güncelleme:
2013 SBS tercih kılavuzu, 2013 MEB SBS sonuçları burada

GÜNDEM Haberleri

2013 MEB SBS sınav sonuçları , Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) internet sitesi aracılığıyla öğrencilere duyuruldu. SBS tercihlerinizi kendiniz E-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Seviye Belirleme Sınavı (SBS ) sonuçları bu gece yarısında MEB tarafından açıklandı. 2013 MEB SBS sınav sonuçları , Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) internet sitesi aracılığıyla öğrencilere duyuruldu. Öğrenciler, gece yarısı 00.01'den itibaren meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr internet adresinden SBS sınav sonuçlarını görebiliyor. SBS, 839'ü yurt içi ve 10'u yurt dışında olmak üzere toplam 849 sınav merkezinde 60 bin sınav salonunda 180 bin sınav görevlisiyle yapılmıştı. Sınava giren 1 milyon 127 bin 211 öğrenciye 100 soru için 120 dakika süre tanınmıştı. 2 bin 284 engelli öğrencinin de katıldığı sınavda, bu öğrencilere engel durumlarına göre ek süre verilmişti.
SBS TERCİHLERİ İÇİN ÜCRET VERİLECEK Mİ?
SBS tercihlerinizi kendiniz E-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Tercihlerini okuduğu okulda yapmak isteyen öğrenciler okul yönetimine 5 TL vermek zorundalar.
SBS TERCİHLERİ NEREDE NASIL YAPILACAK?
Tercihlerini isterseniz E-Okul'da veli şifreniz ile yapabilirsiniz. İsterseniz okullarda Tercih formunu doldurup yapabilirsiniz.
SBS TERCİHLERİNİZİ KENDİ OKULUNUZDA MI YAPMALISINIZ?
İstediğiniz herhangi bir ilkokul veya ortaokulda yapabilirsiniz.
SBS'DE KAÇ TERCİH HAKKI VAR?
SBS'de tercih yapma hakkı olan öğrenciler sadece 10(on) tercih bildirebilecekler.
SBS Sonuçları ve Tercihler Hakkında Önemli Bilgiler
8. sınıf SBS ve OYP sonuçları 11 Temmuz 2013 tarihi itibariyle www.meb.gov.tr adresinde ve e-Okul veli bilgilendirme sayfalarında yayımlanmaya başlanacaktır.
Öğrencilere ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.
OYP'ye göre yapılacak tercih ve yerleştirme işlemlerinde, geçmiş yıllara göre bazı farklı uygulamalar söz konusu olduğundan, okul müdürlerimizin, velilerimizin ve öğrencilerimize rehberlik eden diğer yetkililerin, http://oges.meb.gov.tr/ adresinde yayınlanan tercih ve yerleştirme e-kılavuzunu dikkatlice okumaları gerekmektedir. Özellikle, Tercih Listesinin bir kez düzenleneceği, daha sonra ikinci bir tercih ve/veya düzeltme işlemi yapılmayacağı, tüm yerleştirme işlemlerinin bu tercihe göre yapılacağı dikkate alınarak tercihlerin özenle ve dikkatle yapılması gerekmektedir.
Buna göre yerleştirme işlemleri için dikkat edilecek hususlar;
1)
OYP'si 196 ve üstü olup tercihte bulunan tüm öğrenciler yerleştirmeye katılabilecektir.
2) Yerleştirme işlemleri için tercihler 01-08 Ağustos 2013 tarihleri arasında yapılacaktır.
3) Yerleştirme işlemleri için öğrenciler en fazla 10 (on) tercih yapabileceklerdir.
4) Elektronik ortamda tercih yapacak veliler, tercihleri http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://e shy;okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerindeki okulların tercih kodlarına göre bireysel olarak yapacaklardır.
5) Elektronik ortamda tercih yapamayan veliler, tercih ve yerleştirme e-kılavuzunda yer alan "Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu"nu doldurup imzalayarak okul müdürlüğüne teslim edeceklerdir. Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacaktır.
6) Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylamadan önce yapılacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacaktır.
7) Tercih ve yerleştirme ile ilgili tüm işlem ve bilgilendirmeler http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr ile https://eokul.meb.gov.tr adreslerindeki veli bilgilendirme sisteminden sürekli olarak yapılacaktır.
8) Okulların kayıt-kabul ve nakil işlemleriyle ilgili bilgiler "2013 Ortaöğretime Geçiş Sistemi Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu"nun II. bölümünde açıklanmaktadır. Tercih işlemleri için bu bölümün dikkatlice incelenmesi gerekmektedir.
9) Tercih başvurusu sadece 1 (bir) kez yapılacağından ve başvuru işleminden sonra değiştirilemeyeceğinden, öncelik sırasına ve http://oges.meb.gov.tr ve https://e shy;okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan bir önceki yıl okul taban puanlarına dikkat edilerek yapılmalıdır.
10) Yerleştirme işlemi yapılarak öğrencilerin asil ya da mülakat hakkı kazandıkları tercihleri belirlendikten sonra, herhangi bir tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştikleri tercihten daha üstteki tercihleri ile herhangi bir tercihine yerleşemeyen öğrencilerin tüm tercihleri dikkate alınarak yedek yerleştirme yapılır. Yedek yerleştirme sonucunda öğrenciler en fazla 3 tercihine yedek olabilir. Yedek yerleştirme yapılacak okulların kontenjan sayıları, asil kontenjan sayısının 3 katı alınarak belirlenecektir.
11) Yerleştirme işlemi tamamlandığında bazı öğrenciler hem asil hem yedek olarak, bazı öğrenciler sadece asil olarak ve bazı öğrenciler ise sadece yedek olarak tercihlerine yerleştirilmiş olabilirler. Bazı öğrenciler ise hiçbir tercihinde asil ya da yedek olamayabilir.
12) Yerleştirme sonuçları açıklandığında öğrencilerin "Sınav Sonuç Belgesi"nde, herhangi bir ortaöğretim kurumuna asil olarak yerleştirildiği okul var ise bu okulun bilgileri, yedek olarak yerleştirildiği okul/okullar var ise yedek okullar ve bu okulların kayıt dönemleri hakkında bilgiler bulunacaktır. Ayrıca veliler https://e shy;okul.meb.gov.tr adresindeki "Veli Bilgilendirme Sistemi"nden sürekli olarak bilgilendirilecektir. Bu nedenle velilerin belirtilen İnternet adresini yerleştirme takvimi boyunca takip etmeleri gerekmektedir.
13) OYP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları 24 Ağustos 2013 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr adreslerinde ilân edilecektir. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecektir.
2013 8. Sınıf SBS sonuçları tercihleri ile bilgiler ile ilgili son gelişmeler bu sayfada olacak. SBS Sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerimize SBS tercihleri ile ilgili yardımlarımız da başladı. Eokul-meb.com'u ve facebook sayfamızı da takip edin SBS 'den haberlerinden haberiniz olsun. sbs sonuçları tıkla öğren 11 Temmuz 2013 tarihinde bu sayfada olacak.

2013 MEB SBS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN!

nbsp;

SBS SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN! nbsp;

nbsp;

SBS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

SBS TERCİH KILAVUZUNU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...