Helal turizmin başkenti İstanbul olacak

Helal turizmin başkenti İstanbul olacak

Ekonomi Haberleri

Dünyada ‘helal turizm’ furyası giderek büyürken, bu konsepti tercih eden Müslümanların en çok ziyaret ettiği üçüncü ülke olan Türkiye zirveyi hedefliyor.

Damla Peker ANKARA

Sahip olduğu yüzde 90’ın üstünde Müslüman kitlesiyle hem yerli hem de yabancı muhafazâkar turistler için cazibe merkezi hâline gelen ülkemiz, bu pazarda söz sahibi olabilmek için çalışmalarına hız verdi. Türkiye’nin, 2016’da başladığı ve geçen yıl birbiri ardına gerçekleştirdiği kongrelerle helâl turizm konusunda lider konuma yükselme isteği, bütün dünyaya duyuruldu.

AFRİKA’DAN BİLE TALEP VAR
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyesi Dr. Hüseyin Pamukçu, özellikle Orta Asya ve Afrika olmak üzere birçok İslam ülkesinin, Türkiye’den helal turizm alanında piyasada etkin rol almasını beklediğinin altını çizdi. Ülke genelinde helal turizm varış noktası olarak öne çıkan bölgeler arasında İstanbul, Antalya, Konya, Afyonkarahisar ve Trabzon’un geldiğine işaret eden Pamukçu “İstanbul’un kültür turizmi, kongre turizmi, medikal turizm ve alışveriş turizmi potansiyeli düşünüldüğünde ayrıcalıklı bir konumda olduğu ve marka bir varış noktası olacağı aşikâr” diye konuştu. Dr. Pamukçu, helal turizm kapsamında özel tanıtım sloganları ve kampanyaların önemli olduğuna dikkati çekerek, şu öneride bulundu: Yeni turistik ürün ve hizmetlerin; konaklamadan  seyahate, yeme içme faaliyetlerinden ulaşıma kadar birçok noktada muhafazakâr turistlerin ihtiyacı olan bütün unsurları içermesi gerekiyor.  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...