Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kim: Nükleer silah düğmesi masamda

Kim: Nükleer silah düğmesi  masamda

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un devlet televizyonunda yaptığı yeni yıl konuşmasında, ABD ana karasının Kuzey Kore’nin nükleer vuruş menzilinde olduğunu söyledi.

ABD’nin asla kendisine ve ülkesine yönelik bir savaş başlatamayacağını kaydeden Kim, “ABD, nükleer silahlar için butonun daima masamın üzerinde olduğunu bilmeli” dedi. Kim, nükleer silahların yalnızca güvenliklerini tehdit edecek bir durum söz konusu olduğunda kullanılacağını ifade ederek “ABD, Kuzey’in nükleer gücünün tehdit değil, gerçek olduğunun farkında olmalı” ifadesini kullandı. Kim Jong-un, Kore yarımadasında askeri gerilimin düşürülmesi ve Güney Kore ile ilişkilerin gelişmesi çağrısında da bulundu. Güney Kore’de düzenlenecek 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatlarına heyet gönderilebileceğini kaydeden Kim, bu konuda Seul ile görüşmelere açık olduklarını ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...