Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mehmetçiğe 'anne yemeği'

Mehmetçiğe 'anne yemeği'

YAŞAM Haberleri

Kurtuluş Savaşı'nda cepheye aş taşıyan Anadolu kadınından esinlenilerek, 13. yüzyıldaki Ahilik Teşkilatının kollarından biri olan, dünyadaki ilk kadın teşkilatlanması diye bilinen Bacıyan-ı Rum'dan ilham alınarak Meram Belediyesince kurulan Bacıyan-ı Meram'ın Anneleri tarafından Mehmetçik için ev yemekleri hazırlandı.

Yaprak sarması, içli köfte, su böreği gibi büyük emekle hazırlanan yemekler, yılın son akşamında, helikopterle Şırnak'taki 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığına bağlı Jandarma Özel Harekât Taburu'na ulaştırıldı. Şırnak'ta vatan savunmasını sürdüren Mehmetçik, bu sürprizle, 2017 yılının son akşam yemeğinde kilometrelerce öteden gelen, "anne sevgisi" katılmış yemekleri yemenin sevincini yaşadı. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru "Hanımlarımız gözlerinin yaşıyla hamurlarını açtı, yemeklerini yaptı" dedi. İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Şentürk Kurt da "Meramlı annelerimize, bacılarımıza gösterdikleri ilgi ve alaka için çok teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Hepinize afiyet olsun" diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...