Mısır ordusundan 'barışçıl olun' uyarısı

/ Kaynak: AA
Mısır ordusundan 'barışçıl olun' uyarısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da Mursi destekçilerine helikopterle atılan broşürlerde "Herkesin barışçıl olması zorunluluğu konusunda çağrıda bulunuyoruz" ifadelerine yer verildi.

Mısır ordusuna ait helikoperler, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ordu tarafından görevinden uzaklaştırılmasını protesto etmek için Rabiatul Adaviyye ve Nahda meydanlarında toplanan göstericilerin üzerine, ''önemli devlet kurumları ve askeri binalara yaklaşmamaları'' uyarısının yazılı olduğu broşürler attı. Broşürlerde şu ifadelere yer verildi: "Ey Mısır gençleri! Farklı dine, faklı kimliklere ve yönelimlere mensup olanlar, bütün yönelimlerinizin, özverinizin ve samimi çabalarınızın vatanın çıkarlarını korumak olduğu konusunda bir kuşku yoktur. Özellikle belirtiyoruz ki alınan kararlarda size karşı, sizin rolünüzü kısıtlayacak ya da Mısır'ın ulusal yürüyüşündeki yerinizi değiştirecek ve tek bir vücut olan Mısır'dan sizi koparacak bir durum yoktur. Mısır'ın istikrarı konusundaki samimiyetinize olan inanışımız tamdır, meydanlardan evine dönecekler hiçbir soruşturmaya tabi tutulmayacaklardır, her kim de meydanlarda kalmak isterse o da güven içinde olacaktır." Broşürlerde göstericilere önemli devlet kurumları ve askeri binalara yaklaşmamaları uyarısı yapılarak, "Herkesin barışçıl olması zorunluluğu konusunda çağrıda bulunuyoruz" değerlendirmesinde bulunuldu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...