Özel güvenlik yakalayacak

Özel güvenlik yakalayacak

GÜNDEM Haberleri

Kimlik sorma ve arama yapma yetkisine sahip özel güvenlik görevlileri, polis memuru gibi suçluları da yakalayabilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı, vatandaşlardan gelen sorular üzerine özel güvenlik görevlilerinin yetkilerini açıkladı. Güvenlik görevlilerinin de polis gibi suçluları yakalayabileceğini belirten daire bu yetkileri şöyle sıraladı:
gt; Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 90'ıncı maddesine göre yakalama. Görev alanında, haklarında yakalama veya mahkûmiyet kararı bulunan kişileri yakalama, arama.
gt; Yangın, deprem gibi tabi afet durumlarında ve imdat istenmesi halinde görev alanındaki işyeri ve konutlara girme.
gt; Toplu ulaşım tesislerinde, toplantı, sahne gösterileri gibi benzeri etkinliklerde ve düğün, cenaze törenlerinde kimlik sorma, üst arama. Tehlikeli eşyalara el koyma. nbsp;
gt; Kişinin vücudu veya sağlığı bakımından mevcut bir tehlikeden korunması amacıyla yakalama.
gt; Olay yerini ve delilleri korumak için Ceza Muhakemesi Kanunu'na göre yakalama.
gt; Türk Medeni Kanunu'nun 981'inci maddesine, Borçlar Kanunu'nun 52'nci maddesine, Türk Ceza Kanunu'nun 24 ve 25'inci maddelerine göre zor kullanma.
Özel güvenlik görevlileri görev alanı dışında ve görevli değilken silah taşıyamayacaklar ve kullanamayacaklar. Silah taşıma veya bulundurma ruhsatı alabilmeleri için de kanundaki şartlara haiz olmaları gerekecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...