PKK barış sürecine bağlı kalacak

PKK barış sürecine bağlı kalacak

GÜNDEM Haberleri

Yeniden yapılanan PKK, yeni sürece ilişkin izleyeceği yol haritasını 10 maddede açıkladı.

Yeniden yapılanan PKK, yeni sürece ilişkin izleyeceği yol haritasını 10 maddedeaçıkladı. "Siyasi Tutum Belgesi" adı altında yapılan açıklamada çözüm sürecine bağlı kalınacağı, PKK'lıların sınır dışına çekilme planının devam ettirileceği kaydedildi. İşte o maddeler:
1- Abdullah Öcalan'ın yeni Yol Haritası ve Nevruz çağrısıyla ortaya koyduğu, adına "Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşamı İnşa Süreci" dediği ve demokratik siyasal mücadele hamlesiyle başarılmasını öngördüğü demokratik siyasal çözüm sürecinin kabul edilmesi ve bunun gerektirdiği tüm görevlerin başarıyla yerine getirilmesi.
2- Bu temelde KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı'nın 23 Mart'tan itibaren geliştirdiği ateşkes ve geri çekilme durumunun onaylanması.
3- Yeni bir karar olmadıkça HPG güçleri tarafından ateşkes durumunun korunup geri çekilme planının uygulanması. Bunun demokratik siyasi çözüm sürecine paralel ve planlı bir biçimde yürütülmesi.
4- AK Parti hükümeti üzerinde siyasal baskı oluşturmak üzere halk serhıldanları temelinde demokratik siyasi mücadele hamlesinin tüm toplumsal dinamiklerin harekete geçirilmesi temelinde etkili bir biçimde geliştirilmesi.
5- Halk serhıldanlarının (Başkaldırı) Türkiye'ye yayılması, Barış ve Demokrasi Konferansı'nın aldığı kararları pratiğe geçirmek üzere yoğun bir eylem ve örgütsel çalışma içinde olunması. Türkiye demokratik siyasetinin örgütlenmesinin demokratik güçlerle birlikte ve seferberlik düzeyinde yürütülmesi.
6- Çeşitli güçlerden gelebilecek olası saldırılar karşısında gerillanın aktif savunmaya her an hazırlıklı olması. Gerektiğinde misilleme hakkını kullanması.
7- AK Parti tarafından sürecin sabote edilmesi veya sürecin giderek bir oyalama ve aldatma politikasına dönüştürülmesi durumunda Yönetimimizin Abdullah Öcalan'ın duruşuna göre tutum geliştirmesi.
8- Rojava'da (Kuzey Suriye) üçüncü çizgi olma temelinde şimdiye kadar sürdürülen siyasetin daha da geliştirilerek geçici seçim yönetiminin ilan edilmesi ve bunun bir Kürt mahalli idaresini inşa düzeyine ulaştırılması.
9- Başur'da (Kuzey Irak) diğerlerinden farklılığımızı ve demokratik modernite çizgimizi ortaya koyan bir mücadelenin daha aktif bir biçimde yürütülmesi. Önümüzdeki seçimlerin demokratik güçler tarafından kazanılması ve Kürdistan Ulusal Konferansı'nın toplanması için çaba harcanması.
10- Rojhilat'ta (İran) İran devletiyle PJAK arasında var olan mevcut ateşkesin devamı için çalışılması. İran rejiminin geliştirebileceği farklı yaklaşımlara karşı da hazırlıklı olunması.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...