Muhatabımız Karayılan değil

Muhatabımız Karayılan değil

GÜNDEM Haberleri

Örgütte son sözü Öcalan'ın söylediğini hatırlatan AK Parti yetkilileri çözüm sürecinde devletin muhatabının Karayılan değil Öcalan olduğunu belirtti.

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı görevinden alınarak HPG'nin başına getirilen Murat Karayılan'ın "çözüm sürecinin tıkanma aşamasına geldiği" yönündeki açıklamaları hükümet tarafından ciddiye alınmadı. Karayılan'ın önceki gün yaptığı "Önümüzdeki hafta çok kritik, devlet adım atmazsa çözüm süreci tıkanabilir" şeklindeki açıklaması AK Parti ve hükümet nezdinde 'Değerlendirme yapılacak açıklama değil' şeklinde nitelendirildi. Murat Karayılan'ın daha önce de buna benzer açıklamaları olduğunu, ancak örgütte son sözü Öcalan'ın söylediğini hatırlatan AK Parti yetkilileri, çözüm sürecinde devletin muhatabının Murat Karayılan değil Öcalan olduğunu belirtti. Karayılan daha önce 'Silah bırakmayacaklarını' ve çekilmenin en az iki yıl süreciğini söylemiş, Abdullah Öcalan ise bu açıklamayı verdiği kararlarla yalanmıştı. Öcalan 21 Mart Nevruz kutlamalarına gönderdiği mektupta silahların bırakılması ve örgüt üyelerinin sınır dışına çekilmesi talimatını vermişti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...