Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AVM’deki kazada sigorta karmaşası

AVM’deki kazada sigorta karmaşası

Ekonomi Haberleri

İzmir’in Çiğli ilçesindeki bir alışveriş merkezinin otoparkında, D.D’nin kullandığı şirket aracı, O.Y’nin yönetimindeki otomobille çarpıştı. O.Y, durumu sigorta şirketine bildirdi.

Sigorta şirketinin olayın kara yolunda değil de otoparkta meydana geldiğini gerekçe göstererek zararı karşılamayacağını belirtmesi üzerine O.Y, uğradığı maddi kaybın karşılanması için D.D’nin çalıştığı şirket ile sigorta şirketine dava açtı. O.Y’nin avukatı Seyit Ahmet Akyüz, İzmir 5. Asliye Ticaret Mahkemesinin, Adli Tıp Kurumunun AVM otoparklarını trafik alanı saymamasına yönelik bir karar verip Yargıtay’ın da bunu onaması hâlinde alışveriş merkezlerinin otoparklarında meydana gelen kazalarda kimsenin sigortadan para alamayacağını belirtti. Tüketici Hukuku Enstitüsü Başkanı Hakan Tokbaş ise sigorta şirketlerinin kanun hükümlerine göre AVM otoparklarındaki trafik kazalarından sorumlu olduğunu savundu. Tokbaş, buna ilişkin püf noktanın kanunda net bir şekilde belirtildiğine vurgu yaparak “Bazı sigorta şirketleri, AVM otoparklarında meydana gelen trafik kazalarının karayolu dışında olduğunu gerekçe göstererek zararı karşılamıyor ancak kanun çok açıktır” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...