İnsan var, insancık var

İnsan var, insancık var

YAŞAM Haberleri

Osmaniye'de meydana gelen olay "İnsanlık ölmüş" dedirtti. Küçük Mert Ali'nin tekerlekli sandalyesinin aküsü çalındı. Ali'yi, eve mahkûm ettiler. Bursa'da yaşanan olay ise, vicdansızlara örnek olacak cinstendi. Güvenlik görevlisi çöpte bulduğu 25 bin liralık altın dolu çantayı polise götürdü.

Osmaniye’de ilkokul 4'üncü sınıf öğrencisi Mert Ali Savğı'nın bir hayırsever tarafından bağışlanan tekerlekli sandalyesinin aküsünü bir vicdansız çaldı. Sabah saatlerinde fark edilen hırsızlık olayıyla ilgili ailenin şikâyeti üzerine soruşturma başlatıldı. Okula bu araçla gidip, geldiğini ve akünün çalınmasıyla zor durumda kaldığını belirten Mert Ali Savğı "Eve mahkûm oldum. Bunu yapanı Allah'a havale ediyorum" dedi. Savğı, kısa bir video çekip, sosyal medyadan paylaşarak yardım istedi.

Bir iş merkezinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Reşat Çoban, çöpe atılmış çanta buldu. İçerisinde altın ve para olduğunu fark edince durumu hemen polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, yaptıkları incelemede çantanın içerisinde 180 lira para ve 20 ile 25 bin lira değerinde ziynet eşyası buldu. Çantadaki numarayı arayan polis, altınların Özbekistan uyruklu bir kadına ait olduğunu belirledi. Çantayı bulan Reşat Çoban "Vatandaşlık gö-revimi yaptım" dedi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...