Çekilmemek için yasa çıkardılar

Çekilmemek için yasa çıkardılar

DÜNYA Haberleri

Birleşmiş Milletler kararlarını yok sayan İsrail, işgal altında tuttuğu Doğu Kudüs dâhil kutsal şehrin herhangi bir kısmından çekilmeyi neredeyse imkânsız hâle getiren bir adım attı.

İsrail parlamentosu Knesset'te dün sabah geçen tasarı ile Kudüs'ün sınırlarını yeniden belirleyecek genişletme için imkan sağlandı. Kanuna göre, çekilmeyi onaylamak için parlamentoda en az üçte iki çoğunluk aranacak. Yasadan önce Kudüs'ün belediye sınırlarını değiştirerek işgal altındaki Batı Şeria'ya doğru genişletme ihtimali çok daha azdı. Parlamentoda 51'e karşı 64 oyla kabul edilen tasarı, aşırı sağcı Yahudi Evi partisi milletvekillerinden Şuli Moalem-Refaeli tarafından hazırlandı. ABD Başkanı Donald Trump'ın 6 Aralık tarihinde Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması, bölgeyi yangın yerine çevirmişti.
Kutsal şehrin doğusu, 1967 yılından bu yana İsrail işgali altında. Filistinliler ve dünya, Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğu çift devletli bir çözümü onaylıyor. Tel Aviv yönetiminin attığı adım bu Kudüs'ü ilerleyen yıllarda ikiye bölmeyi daha da zorlaştıracak.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...