S. Arabistan'da benzine bir günde yüzde 126 zam

S. Arabistan'da benzine bir günde yüzde 126 zam

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan'da benzin fiyatlarına büyük zam geldi. Ülkede daha önce 0,75 riyalden satılan 91 oktan benzinin litresi yüzde 82 artışla 1,37 riyale çıkarken (1,38 TL), 95 oktan benzinin litresi de yüzde 126 artışla 0,90 riyalden 2,04 riyale (2,06 TL) çıktı.

Suudi Arabistan Haber Ajansı açıklamasına göre, fiyatların yükseltilmesindeki sebep daha verimli enerji kullanımını sağlamak ve ülkenin geçtiğimiz aylarda açıkladığı dev reform paketi için kaynak sağlamak. Suudi Arabistan’da petrole dayalı bir ekonomiden uzaklaşılması hedeflenen 2023 vizyonu, pek çok alanda reformlar içeriyor.

KDV İLE DE TANIŞTILAR
Öte yandan Suudi Arabistan'da 1 Ocak 2018 itibarıyla Katma Değer Vergisi (KDV) uygulaması başladı. Gelir ve Zekât Kurumundan yapılan yazılı açıklamada "Sağlık, eğitim, bankacılık işlemleri, emlak, ulaşım, akaryakıt, elektrik, su, iletişim ve sigorta işlemleri gibi pek çok alanda KDV uygulamasına başlandığı" belirtildi. Söz konusu alanlarda uygulanacak KDV'nin yüzde 5 olduğu bildirildi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...